Terrassa intensifica la recollida de residus a l'Anella Verda i als trams urbans de les rieres de les Arenes i del Palau

Les actuacions compten aquest any amb una dotació extra d'una 52.000 euros

Redacció
18 de maig del 2021
L'Ajuntament de Terrassa ampliarà, des d'aquest mes de maig i fins a finals d'any, els treballs de neteja dels espais naturals dels 70 quilòmetres quadrat que formen el terme municipal egarenc . Amb una dotació extra d'uns 52.000 euros, l'actuació se centrarà a l'Anella Verda i també en els trams urbans de les rieres del Palau i les Arenes, on es recolliran residus.

Als entorns naturals es preveu la conservació i neteja dels 36 camins municipals, de les fonts naturals i els arbres catalogats, així com dels espais de lleure i de descans. Aquesta actuació rep un pressupot anual d'uns 210.000 euros.

La novetat és l'actuació a la llera urbana de les rieres, on es retiraran els punts d'abocament il·legal detectats. Els objectes es separaran i es traslladaran a les deixalleries i plantes de residus. Els mobles, electrodomèstics, i els envasos són les deixalles més habituals.

En aquesta línia, es preveu que l'Agència Catalana de l'Aigua faci el mateix en rieres i torrents de l'entorn, com Vallparadís, el torrent Mitger o Carbonelles. Així, es vol garantir el correcte funcionament hidràulic de les lleres.