Entitats

El Comitè de Vaga Feminista de Terrassa anuncia un canvi de nom davant d'un «nova etapa» per a l'entitat

La plataforma passa a anomenar-se "Feministes Anticapitalistes en Xarxa. Terrassa i voltants"

per La torre del Palau, 14 de maig de 2021 a les 19:00 |
El Comitè de Vaga Feminista de Terrassa canvia de nom. D'aquesta manera, passa a anomenar-se "Feministes Anticapitalistes en Xarxa. Terrassa i voltants”. Així ho ha anunciat l'entitat, coneguda per organitzar la manifestació més important cada 8 de març a la ciutat, en un comunicat al que ha tingut accés aquest mitjà.

Al text recorden que l'entitat va néixer per remarcar la idea de que sense les dones s'atura el món. Per això, ha utilitzat, durant els últims quatre anys, la vaga feminista com a eina per "visibilitzar la importància de les cures i el treball reproductiu a dins l'economia i la potència transformadora dels feminismes".

 
Tanmateix, apunten que la vaga general feminista no ha estat un mecanisme de protesta lliure de crítiques, les quals "que han fet reflexionar i aprendre" a la coordinadora. Aquestes expliquen, han vingut de membres de moviments, com l'antiracista. De fet, l'entitat ja havia participat en accions antirepressives d'altres causes, com l'independentista, l'antifeixista i també contra el racisme.

En aquest sentit asseguren que el nom ve motivat per "una nova etapa" de l'entitat, centrada a obrir l'assemblea a més dones i a persones amb identitats no binaries, consolidar els diferents grups de treball, com el de formació antirepressiva, fer xarxa amb altres col·lectius i formular demandes a les institucions.


Tot i el canvi de nom, remarquen que "no volen menystenir" la vaga general, sinó que els sembla una eina "molt útil" al llarg de la història. Pròximament han anunciat que convocaran un concurs a xarxes socials per crear un nou logo.

 

Participació