Neix La Tafanera, un nou casal autoorganitzat, anticapitalista i feminista a Terrassa

El projecte busca ajudes per finançar un local propi

Acte de presentació de La Tafanera.
Acte de presentació de La Tafanera. | La Tafanera
Redacció
26 de maig del 2021
La Tafanera es presentava el passat cap de setmana al Vapor Ros. És un nou casal que s'autodenomina "feminista, anticapitalista i antifeixista" i neix, "de la necessitat de tenir un espai físic on teixir aliances i xarxes i on promoure iniciatives fetes des del moviment anticapitalista de Terrassa" de manera autoorganitzada.

El projecte va començar a coure's el setembre del 2019 per part de membres de l'esquerra independentista, la cooperativa de consum i resistència L'Atzur i altres persones vinculades a moviments socials. La seva il·lusió, apunten, era "construir u espai estable i inclusiu de referència" on interrelacionar lluites i que funcionés com a espai de trobada. També es vol utilitzar com a espai cultural.

En un acte aquest dissabte amb concert de la cantautora Nunu, La Tafanera va obrir les portes i es va aprofitar per presentar una campanya de suport, #JotambésócLaTafanera, que es pot seguir a través de xarxes socials i al correu latafaneraterrassa@gmail.com. A través de micromecenatges volen aconseguir un espai físic on establir-se.

El nom de l'espai, expliquen els seus membres, ret homenatge a dones com Margarita Montllor, que van ser perseguides, estigmatitzades, torturades i sentenciades sota l'acusació de bruixeria "pel simple fet de ser dones, pobres i moltes d'elles migrades". Així, segles després, el casal neix des de l'"autoorganització, la transgressió, la construcció de coneixements i sabers i la cura entre membres".