El Festival de Jazz de Terrassa torna per la porta gran amb un cartell «de qualitat» i 23 concerts

Ja es coneix tota la programació de la 40a edició de la cita, que se celebra del 27 de maig al 13 de juny

Jordi Ballart amb Susanna Carmona, Maria Mirald i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, a la presentació del 40è Festival de Jazz de Terrassa.
Jordi Ballart amb Susanna Carmona, Maria Mirald i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, a la presentació del 40è Festival de Jazz de Terrassa. | ACN
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:20h
La quarantena edició del Festival de Jazz de Terrassa ja és a punt. La ciutat, amb la Nova Jazz Cava com a punt neuràlgic un any més, acollirà una vintena de concerts entre el 27 de maig i el 13 de juny. Artistes internacionals, però també locals i emergents protagonitzaran un dels "buc insígnia" de Terrassa, tal com ha definit l'alcalde, Jordi Ballart, el festival.

Després de conèixer-se, dies enrere, els dos concerts que acollirà el Teatre Principal, aquest dijous al matí s'ha destapat tota la programació en un acte en què la coordinadora del festival, Susanna Carmona i la presidenta dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Maria Mirald, han destapat el cartell d'artistes i han mostrat unes altes expectatives per aquesta edició d'una cita història i que el 2020 es va ajornar al setembre, en què es va celebrar en format reduït i cenyit a unes restriccions més estrictes que les actuals.

L'edició d'enguany, doncs, contempla la majoria de concerts a la Nova Jazz Cava, amb un aforament de 100 espectadors, al Teatre Principal, on n'hi caben 300, i a Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses. Hi haurà horaris de matí i de vespre, amb concerts entre les 19 i les 21 h, però també a les 11 i les 12 h els caps de setmana. Les entrades ja estan a la venta en aquest enllaç.

Carmona ha explicat que molts dels que integren la programació són artistes que estaven previstos per l'edició passada. Per això, ha destacat la presència d'artistes internacionals com els novaiorquesos Trudy Lynn i Theo Hill, així com el trombonista italià Gianluca Petrella o el guitarrista belga Philip Catherin. També ha recordat que com el "mite" Billy Cobham actuarà 18 anys més tard a la ciutat, i també ho farà La Locomotora Negra, en el seu concert número 81 a Terrassa abans de la seva retirada, ja anunciada. Aquests dos últims concerts se celebraran al Teatre Principal.

A més, Carmona ha afegit que al festival, l'escena catalana hi és "sempre present i important". En aquesta direcció, ha destacat als noms d'Adrià Font, que celebrarà el seu concert número 600 a la ciutat, el de promeses com Mireia Vidal o Trempera Quimtet, així com el de Jordi Rossy, que rebrà el premi Jazz Terrassman o Uros Jazz Dealers, un projecte innovador que mescla sons de jazz amb veu i que tindrà lloc al Museu Nacional de la Ciència i la Tecnologia.