Covid-19

Tercer cribratge massiu a Can Parellada per brots de Covid-19

Aquest divendres també es vacunarà les persones d’entre 60 i 69 anys que resideixin als carrers d’Amèrica, Europa, Itàlia, Romania, Bulgària i Holanda

per La torre del Palau, 13 de maig de 2021 a les 12:58 |
Una noia agafant-se ella mateixa la mostra nasal per a la PCR | Laura Cortés / ACN
El Departament de Salut farà un nou cribratge massiu al barri de Can Parellada de Terrassa, aquest divendres 14 de maig. Després del que es va fer el mes de desembre, i el passat 30 d'abril, Salut considera necessari una nova mostra poblacional arran de la detecció de brots de Covid-19 en aquest barri i per donar continuïtat a l’actuació feta fa 15 dies.

A les proves hi són cridats els veïns dels blocs de pisos dels carrers d’Amèrica i d’Europa, així com els residents als carrers d’Itàlia, Romania, Bulgària i Holanda. Hi poden participar els menors de 75 anys asimptomàtics, que no hagin passat la Covid-19 i que no hagin completat la pauta de vacunació.


L’objectiu és detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la cadena de transmissió. Si alguna persona no resident en aquests carrers s’acosta al punt de cribratge, també es podrà fer la prova.

El punt de cribratge s’instal·larà al Casal Cívic Can Parellada, al carrer d’Amèrica, 33, de les 9 h a les 19 h. La tècnica utilitzada serà la prova PCR d’automostra nasal. Tal com es va fer en l’actuació del 30 d’abril, demà el Centre d’Atenció Primària (CAP) Antoni Creus i les entitats veïnals del barri faran una crida porta a porta per aconseguir la màxima participació.


En concret, col·laboren activament en aquesta iniciativa l’Associació de Veïns Torres Can Parellada, la Nova Associació de Can Parellada, l’Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, i l’Associació de Veïnes i Veïns de Can Parellada per la Unitat del Nostre Barri.

Vacunacions massives als veïns d'entre 60 i 69 anys  

En el cribratge de fa 15 dies, hi van participar 450 persones i es van detectar un 2% de casos positius. En paral·lel al cribratge, el Departament de Salut vacunarà demà al Casal Cívic Can Parellada les persones d’entre 60 i 69 anys que resideixin als carrers d’Amèrica, Europa, Itàlia, Romania, Bulgària i Holanda.

Segons l’estratègia de vacunació a Catalunya, les persones de 60 a 69 anys poden vacunar-se, amb cita prèvia, en els punts de vacunació establerts –a Terrassa, al carrer del Castell i
al Centre Cívic Montserrat Roig-. Amb aquesta acció es pretén acostar la vacuna als destinataris i incrementar els percentatges de cobertura en aquesta franja d’edat.

Els resultats del cribratge es publicaran a La Meva Salut a les 48 hores següents de la seva recollida. Des del Centre d’Atenció Primària es posaran en contacte amb les persones que tinguin un resultat positiu.

Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la Covid-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment portar mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats. 


 

 

Participació