vaga indefinida

La vaga de Correus a Sabadell s'estendrà a Terrassa a finals de maig

Els treballadors de les cocapitals vallesanes denuncien falta de "recursos humans i materials"

per NacióSabadell, 11 de maig de 2021 a les 14:00 |
La protesta a la seu de Correus, a Barcelona | ACN
Els treballadors de Correus denuncien l'immobilisme de la direcció a l'hora de negociar les condicions laborals a la unitat de repartiment número 4 de la capital vallesana. Aquest dimarts una representació dels empleats de Sabadell s'ha concentrat davant la seu de l'empresa a Barcelona per reclamar que se'ls escolti després d'acumular 36 dies de vaga per protestar per la falta de recursos humans i materials i que ha aturat el servei de repartiment, amb afectació a uns 70.000 ciutadans del nord de la ciutat.

Una situació similar, asseguren, es viu a Terrassa, on els treballadors preveuen iniciar una vaga de mitja jornada a tota la ciutat a partir del 31 de maig. Les protestes, creuen, podrien estendre's pròximament per altres ciutats de l'entorn de Barcelona.


La plantilla en vaga de Sabadell lamenta que tenen una càrrega de feina sobredimensionada, per la qual cosa van reclamar a la companyia que assignés personal a les places que tenien pendents d'omplir, i donar suport, així, als dotze treballadors. "No ha estat així, i el problema s'està enquistant", diu Juan Antonio Manjón, delegat sindical de la CGT a Correus a la província de Barcelona.

Després de 36 dies d'aturada, estan rebent el suport anímic i econòmic de treballadors d'altres centres d'arreu de l'Estat i també d'entitats, que aporten diners a la caixa de solidaritat que han obert per cobrir els dies en que la plantilla es troba en situació de protesta.


La situació afecta a 70.000 ciutadans d'una desena de barris del nord de Sabadell, que no estan reben la seva correspondència. "L'empresa ha prioritzat l'enviament de paquets al del correu i les notificacions", assegura Manjón. Avisa que s'està investigant la cap substituta de la unitat de repartiment que hauria falsificat l'avís de primera notificació en documents oficials que no s'han arribat a lliurar als seus destinataris.


També apunten cap a l'alcadessa de la localitat, Marta Farrés, perquè pugui fer d'intermediària amb la direcció de Correus per tal que s'avingui a asseure's amb els treballadors. "Ella és del PSC i el director de Correus del PSOE", recorda Manjón, que lamenta que els socialistes no participessin en la reunió que la delegació de treballadors van celebrar la setmana passada amb diversos partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya.
 

La protesta de la plantilla Foto: ACN


La vaga pot créixer

Els treballadors adverteixen que la protesta se centra a la unitat en qüestió, però que ben aviat es replicarà en altres centres on es troben en la mateixa situació, fruit de la nul·la voluntat de la direcció de negociar, denuncien. Després que Reus s'hagi sumat també a protestes per fets similars, el 31 de maig començarà una vaga de mitja jornada als tres centres de repartiment de Terrassa, una situació que afectarà la totalitat de la població, i apunten que ben aviat s'hi podrien sumar altres municipis de l'entorn de Barcelona.

 

Participació