Fiscalia investiga si l'exregidor de Cultura, Amadeu Aguado, va contractar irregularment l'empresa d'un familiar

El PSC nega les acusacions i veu "intencions polítiques" de Jordi Ballart

Amadeu Aguado, actual regidor de l'oposició o titular de Cultura entre el 2007 i el 2019.
Amadeu Aguado, actual regidor de l'oposició o titular de Cultura entre el 2007 i el 2019. | Adrià Costa
10 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:33h
La Fiscalia de Terrassa investiga el regidor Amadeu Aguado, del grup municipal del PSC, per presumptes irregularitats contractuals i de subvencions a "La Xarxa" durant el seu període al capdavant de Cultura, entre el 2007 i el 2019.

Tot va començar amb una carta que va rebre l'alcalde, Jordi Ballart, en què Sergi Martín -conegut artísticament com a Màgic Sergio i propietari d'una empresa de festes familiars- denunciava que Aguado "només contractava" l'empresa Gestió i Assessorament d’Actes Culturals S.L. (GAAC), de la qual el seu nebot, Roger Torrens, n'és gerent.  A la carta, segons ha pogut saber aquest mitjà, es denuncia que "des de fa vuit anys" només es contracta l'empresa GAAC per a realitzar "tots els actes i festes"

Fonts municipals han confirmat a LaTorre l'existència de la missiva després que el Diari de Terrassa destapés el cas dies enrere. Tot i que Ballart va ser alcalde entre el 2012 i el 2019, des de l'Ajuntament de Terrassa asseguren que el cas està relacionat únicament amb Aguado i es posen a disposició de la fiscal. El Consistori hauria obert una investigació interna, a través d'un decret, per esclarir els fets.

El PSC nega les acusacions i veu "intencions polítiques" de Jordi Ballart

Després d'iniciar-se la investigació, el PSC ha emès un comunicat en què nega qualsevol irregularitat i es posa a disposició de la Fiscalia, ja que "no tenen res a amagar" tenint en compte que els contractes haurien estat aprovats legalment i amb el vistiplau de Secretaria i Intervenció.

En aquest sentit, apunten que GAAC col·labora amb l'Ajuntament de Terrassa des del 2005 i fins a l'actualitat i denuncien "evidents intencionalitats polítiques" de Jordi Ballart després de les acusacions creuades entre Tot per Terrassa i els socialistes pel cas Boladeras. De l'alcalde també critiquen que va manar en el període en què s'emmarquen els fets. No descarten emprendre accions legals per defensar l'honorabilitat del seu regidor.