Activitats especials i portes obertes per celebrar el Dia Internacional dels Museus a Terrassa

La programació s'allargarà durant un mes, fins el 13 de juny

El Castell Cartoixa serà un dels epicentres de la programació.
El Castell Cartoixa serà un dels epicentres de la programació. | Enfo - Wikimedia Commons
Redacció
10 de maig del 2021
Terrassa celebrarà el Dia Internacional dels Museus, que se celebra anualment el 18 de maig. De la mà del Museu de Terrassa, s'oferirà un ampli ventall d'activitats i de portes obertes per divulgar el patrimoni de la ciutat i apropar-lo a la ciutadania de manera gratuïta. La programació tindrà lloc entre el 12 de maig i el 13 de juny.

Aquest cap de setmana, 15 i 16 de maig, hi ha jornada de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera (dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, i diumenge, d'11 a 14 h), al Castell Cartoixa de Vallparadís (dissabte de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h, i diumenge d'11 a 14 h), i a la Seu d'Ègara (dissabte de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h, i diumenge d'11 a 14 h). L'aforament és limitat, però no és necessària inscripció prèvia. Dimarts 18 de maig es podrà fer el mateix a la Seu d'Ègara, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Abans, la primera activitat té lloc el 12 de maig, a partir de les 10 del matí. Serà la xerrada inclusiva "Què t'ofereix el Museu de Terrassa", a càrrec de la historiadora de l'art Marta de Juan. És necessària inscripció prèvia al correu [email protected] o al telèfon 646 387 691, via trucada o Whatsapp.

Consulta en aquest enllaç tots els detalls de la programació i com inscriure's-hi.

Aquest divendres 14 de maig, a partir de dos quarts de sis, el Castell Cartoixa de Vallparadís acollirà l'activitat infantil "Joies per al record. Tècnica i significat", amb una visita a l'exposició "Després de la mort. La col·lecció del Museu de Terrassa" i un taller per elaborar un collaret de pedra. Cal inscripció prèvia a [email protected]. Al mateix lloc, del 16 de maig al 13 de juny, es pot visitar l'obra "Les tres gràcies", de Gertrudis Galí.

Diumenge 16 de maig, a les 11 del matí, es visitarà l'exposició "Després de la mort", i a continuació podran conèixer com es realitza una excavació arqueològica i com enterraven els morts els visigots, els romans i a l'època medieval. Cal inscripció prèvia a l'adreça [email protected].

L'activitat nocturna d'enguany serà el 15 de maig a dos quarts de set a la Seu d'Ègara, on se celebrarà una xerrada sobre la vida i l'assassinat de Tomàs Becket, així com la seva importància en l'art i el cinema. És un acte emmarcat dins l’Any Becket a Terrassa. Entre la programació també hi destaca la visita comentada al Cementiri Municipal de Terrassa del diumenge 23 de maig a les 11 del matí. Cal inscripció prèvia al telèfon 900 268 268.