reciclatge

Terrassa, a la part baixa del rànquing en recollida selectiva del Vallès Occidental el 2020

Matadepera continua liderant el rànquing, amb un 92,58%

per NacióSabadell, 7 de maig de 2021 a les 12:00 |
Terrassa es troba entre les sis ciutats a la cua del rànquing. | Ajuntament de Cardedeu
Terrassa es troba a la part baixa de la classificació sobre la recollida selectiva de residus al Vallès Occidental el 2020. Amb un 40,57%, supera la mitjana catalana, que és del 40%, però es queda a tocar de la mitjana comarcal, del 42%. Són dades del Consorci per a la Gestió de Residus el Vallès Occidental, a través d’una nova aplicació, l’Observatori de Residus

Per darrere de Terrassa s'hi troben Sant Quirze, Rubí, Santa Perpètua, Sabadell i Gallifa. Aquests quatre últims no superen la mitjana del 40%. A l'altra cara de la moneda s'hi troben Matadepera, Vacarisses i Palau-solità i Plegamans, amb uns percentatges del 92%, el 83% i 79%, respectivament. Aquests municipis són els únics que superen els objectius de la Unió Europea, del 60%.


435 quilos de deixalles

La recollida selectiva al Vallès Occidental ha passat del 41 al 42,5%. Cada ciutadà de la comarca ha produït 435 quilos de deixalles, un 3% més que l'any anterior. D'aquestes, 250 han estat de resta i 185 de selectiva. L'assignatura pendent segueix sent la matèria orgànica, malgrat una tímida tendència positiva amb una pujada del 5% el 2020. En tres anys s'ha incrementat un 20% la recollida d’orgànica, però la comarca es situa encara en menys de la meitat del que hauria de recollir.


Pel que fa les fraccions, destaca un important increment dels envasos un 13%. El 2020 se n’han recollit el 40% més que fa tres anys.

La pandèmia no afecta la separació 

López ha afirmat que la Covid-19 "no ha tingut un gran impacte" en matèria de reciclatge, un fet que ha atribuït a que és una comarca que no compta amb "un alt nombre de visitants i on el caràcter residencial és important. La diferència ha estat en l’increment en residu residencial i la davallada en el comercial”.

En aquest sentit, ha manifestat que poblacions amb caràcter més residencial han incrementat la generació de deixalles en un 10% com ara Castellar del Vallès, Matadepera, Sant Llorenç Savall, Vacarisses i Viladecavalls. Per contra, a Terrassa, el comercial ha passat de 3.400 a 2.400 tones anuals.

 

Participació