Uns 400 alumnes de sis escoles de Terrassa recullen residus de l'Anella Verda

Fins dilluns s'han programat sis campanyes de neteja als entorns naturals de la ciutat i se'n farà una altra al juny

Redacció
07 de maig del 2021
Sis escoles de Terrassa s'han sumat a la campanya "Let's Clean Up Europe" per retirar residus dels espais naturals, i fins dilluns han organitzat set neteges en punts de l'entorn de la ciutat. Es tracta de les escoles Martí, Creixen i Cingle, i dels Instituts Ègara, Jaume Cabré i Can Roca, dels quals hi participaran 386 alumnes, segons l'Ajuntament de Terrassa.

Les batudes van començar aquest dijous amb la neteja de la zona de Mossèn Homs per part dels alumnes de quart d'ESO del col·legi Martí i d'un tram de la riera de les Arenes a Can Parellada per part de vuitanta alumnes de tercer d'ESO de l'institut Ègara. Aquest divendres ha estat el torn dels alumnes de tercer d'ESO de l'institut Jaume Cabré a la font de la Grípia.

El diumenge, alumnes de secunària de l'IES Can Roca assistiran a una convocatòria oberta, juntament amb les famílies, per retirar residus de la zona sud de la B-40. Dilluns 170 alumnes de l'escola Creixen netejaran els entorns del Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) i una zona pròxima al carrer del País Basc. Alumnes del Cingle participaran en aquest activitat durant la segona setmana de juny, en un espai de Torrebonica que tenen apadrinat.

Les jornades consisteixen en una retirada de residus en què se segueix un recorregut prèviament marcat. Les deixalles es separen per tipologies amb l'objectiu de reciclar-les. Un cop acabada l'activitat, es calculen els residus retirats i es pesen.