Terrassa estrena un sistema de tarifació social a la matrícula de les escoles bressol municipals

L'Ajuntament pretén que l'esforç econòmic de les famílies sigui semblant independentment dels seus ingressos

06 de maig del 2021
La preinscripció pel curs 2021-2022 a les onze escoles bressol municipals de Terrassa ja està oberta fins el 19 de maig, amb la totalitat dels tràmits de manera telemàtica. Enguany, com a novetat, les famílies es trobaran amb un nou sistema de tarifes, que substituirà les bonificacions per a famílies vulnerables. 

La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha presentat aquest dijous el nou sistema de tarifació social, amb què es pretén que  l'esforç econòmic de les famílies sigui semblant independentment dels seus ingressos. El nou sistema, segons Ciurana, "farà accessible els centres a tota la ciutadania" al marge de la capacitat econòmica de les famílies.

L'Ajuntament ha elaborat unes taules, a través de l'escala d'equivalència OCDE. amb nou trams en funció de la renda disponible, el nombre de fills, si t'utilitza el servei de menjador i el nombre d'hores que l'infant passaria al centre.  Consulta les tarifes detallades a les taules situades sota aquestes línies.

Les famílies monoparentals, les nombroses, les que tinguin més d’un fill o filla al centre i
les famílies amb algun membre amb discapacitat s’inclouran en trams més baixos que els que correspondrien atenent només els ingressos. Finalment, les famílies en situació de risc d'exclusió social gaudiran d’una reducció del 100% de la quota.

Segons la regidora, el Consistori va detectar que amb jornada completa o menjador, les famílies dedicaven més del 12% dels ingressos a pagar l'educació dels infants, també en el cas de les bonificacions. En el cas de famílies monoparentals, el percentatge d'esforç econòmic augmentava fins el 21%. Després de constatar que les bonificacions "no funcionaven com voldríem", es va decidir impulsar aquest nou sistema.

Després del termini de presentació de sol·licituts, que acaba el 19 de maig, el 26 de maig es publicaran les relacions baremades de les sol·licituds, del 27 al 29 es podran fer reclamacions, el sorteig es fara el 2 de juny, les admissions es publicaran el 7 de juny, i les matrícules es podran afectuar entre el 8 i 25 de juny. Aquest últim procés s'haurà de fer amb el centre indicat.

Per a més informació sobre la preinscripció a les escoles bressol municipals clica aquest enllaç, i per accedir al formulari directament, clica aquí.