seguretat

La CUP i UCFR denuncien «assetjament policial» en barris de Terrassa

En un comunitat, la formació exigeix la "desmilitarització" de la ciutat

per La torre del Palau, 4 de maig de 2021 a les 10:00 |
L'Ajuntament de Terrassa va anunciar el reforç policial amb antidisturbis en algunes zones. | Josep Maria Montaner
El grup municipal de la CUP a Terrassa denuncia "assetjament policial" en barris de Terrassa. Dies enrere, l'Ajuntament anunciava la presa de mesures davant d'un augment de l'incivisme en "zones localitzades", així com un acord comú amb els Mossos d'Esquadra que els anticapitalistes critiquen perquè "no tenen intenció d'acostar-se a la gent", sinó que crearan "més violència i pors".

Aquesta mesura, apunten, estaria recollint "abusos policials amb insults racistes, identificacions racialitzades, escorcolls i desnonaments, intimidació a aquell que sembli racialitzats, indefensions per barreres lingüístiques o persones obligades a signar papers que no entenen mitjançant la intimidació".Segons la formació apunta en un comunicat, aquesta situació s'estaria donant en barris com Ca n'Anglada o la Maurina, on els seus veïns "estan patint la violència estructural de la crisi econòmica agreujada per la pandèmia". Això provoca, afegeixen, falta de feina, falta d'habitatge social, abusos de màfies, inoperància de les administracions o amenaces de grups feixistes.


En aquest sentit, més enllà del reforç policial, el partit critica que sense "cap servei social, cap projecte d'habitatge social digne ni cap contacte amb grans tenidors", el govern municipal ha pactat amb cossos "especialitzats en violència física, intimidació i inculcació de la por", i recorden que manifestants han perdut ulls per les seves actuacions. En aquest sentit, creuen que cap situació d'emergència social es resol "amb violència policial", i que aquestes mesures poden produir "un esclat de més violència".

Per això, al text proposen "desmilitaritzar immediatament" la ciutat, que els serveis públics "es posin del costat de les ciutadanes", que l'Ajuntament doni suport a les polítiques de renda mínima, que els serveis socials "gestionin la problemàtica d'aquestes persones, expropiar els immobles de grans tenidors i crear i fomentar l'habitatge social digne, així com endegar programes d'ocupació.

  L'entitat Unitat contra el Racisme i el Feixisme (UCFR) de Terrassa, s'ha pronunciat en la mateixa direcció per denunciar assetjament policial al barri de Ca n'Anglada arran d'una baralla ocorreguda el 30 de març. Així, citen veïns de la zona per assegurar que "no hi ha un problema de seguretat, sinó d'habitatge", el qual hauria ocasionat els fets.

Per això, critiquen una situació de "setge policial" a Ca n'Anglada, on la policia estaria fent batudes, obrint expedients de repatriació i fins i tot, afegeixen, traient de les botigues a homes d'origen marroquí. També es fan ressò de presumptes actuacions amb porres, insults racistes per part dels agents i l'impediment d'entrar a casa a alguns veïns.

En aquest context, han publicat un comunicat on denuncien tots aquests fets i fan una crida a persones i entitats a adherir-s'hi i erradicar aquesta situació. Consulta aquí el document. També han utilitzat les xarxes socials com a altaveu i fer públic un context de  la criminalització "xenòfoba, islambòfoba i racista".

Aquest dissabte 10 de maig, a les sis de la tarda, han convocat una trobada a la plaça del Pagès de Ca n'Anglada per tal d’explicar la situació que denuncien i "promoure la solidaritat".

 

 

Participació