​La Fira Modernista torna als carrers de Terrassa amb una vuitantena d'activitats adaptades a la pandèmia

La 19a edició es fa aquest cap de setmana amb l'esport com a temàtica i reserva d'entrades per assistir als espectacles

Presentació de la Fira Modernista 2021
Presentació de la Fira Modernista 2021 | Rafel Casanova (BCF)
03 de maig del 2021
Actualitzat el 05 de maig a les 11:40h
El modernisme torna als carrers de Terrassa. Aquest pròxim cap de setmana 7, 8 i 9 de maig, la capital vallesana celebrarà la 19a edició de la Fira Modernista, un dels esdeveniments més nostrats de la ciutat. En una presentació a la Masia Freixa de l'arquitecte modernista Lluís Muncunill, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballat, ha asseverat que "malgrat que aquest any ha estat difícil, podem tornar a celebrar la Fira Modernista al carrer, amb totes les mesures de seguretat".

Una vuitantena d'activitats per a tots els públics ompliran Terrassa aquest cap de setmana en una fira dedicada a l'esport. Enguany la ciutat ha estat escollida ciutat europea de l'esport i l'any 2022 Terrassa serà una de les seus del mundial d'hoquei herba femení. Per accedir a totes les activitats cal reserva de cita prèvia a aquesta pàgina web i també es controlaran els accessos i s'adequaran els aforaments a la normativa del Procicat. De fet, fins a l'últim moment poden haver-hi petits canvis. Des del govern egarenc es fa una crida a la responsabilitat i també a reservar només aquelles activitats a les quals finalment s'accedirà per evitar que quedin seients buits i donar l'oportunitat a tothom a gaudir de la Fira Modernista.

Segons Ballart, enguany l'objectiu de la Fira és reactivar l'economia local i projectar la ciutat cap a l'exterior a través de les xarxes socials. Però aquesta vegada sense fer una crida a visitants de fora de la ciutat. "La fira està pensada per un públic local i podrà ser seguida virtualment" amb espectacles en línia o les xarxes socials.

Una cinquantena d'entitats de la ciutat han col·laborat activament en l'organització i programació d'activitats per a tota la família. Edificis modernistes, però també places i carrers de la ciutat acolliran mostres del passat i el present en una fira que vol tornar a ser un "model d'èxit".

Al carrer però amb limitacions

Si l'any passat el confinament per l'arribada de la Covid-19 va obligar a celebrar una Fira a través de les xarxes socials per mantenir el seu esperit, enguany es fa una crida a sortir vestit de modernista al carrer per tornar a omplir-los del segle passat, però sempre amb responsabilitat i "seny", ha puntualitzat el regidor de Turisme, Economia Social i Universitats, Pep Forn.

"Sortirem al carrer amb molta il·lusió i responsabilitat amb totes les mesures que marca el Procicat". "Serà una fira continguda, amb restriccions i un format reduït" però alhora "una nova oportunitat per donar a conèixer l'extens patrimoni cultural de la ciutat", ha insistit l'alcalde.

Entre les activitats destaquen les fires d'artesanies i d'alimentació que estaran situades a la plaça Josep Freixa i el parc de Sant Jordi així com a la part nord de la Rambla d'Ègara, respectivament, una mostra de cultura popular, i també la implicació de la restauració pel que fa als esmorzars, vermuts i dinars modernistes que oferiran.
 

Presentació de la Fira Modernista 2021 Foto: Anna Mira



Un dels escenaris estrella serà el Teatre Principal que acollirà el tret de sortida, divendres 7; i també la cloenda el diumenge 9. A més a més s'hi faran espectacles de dansa, teatre, etc. Com ja és habitual es manté el concurs de fotografia a Instagram i el trenet del 1900 que enguany es trobarà a la plaça Vella i oferirà un nou recorregut. La responsable de Comerç i Mercats, Jennifer Ramírez, ha insistit en el fet que els mercats es podran ubicar però caldrà tenir "paciència" si es generen cues per garantir la seguretat de tothom.

Es farà un escape room a la Biblioteca Central o hi haurà exposicions visites guiades a diferents edificis modernistes de la ciutat. "No serà la Fira que ens agradaria, però apostem per una fira de proximitat, recuperem la nostra part d'història i la donem a conèixer a través de les xarxes socials", ha conclòs Forn.
 

Programa Fira Modernista by naciodigital on Scribd