Terrassa destinarà 4,8 milions d'euros a la compra de 14 autobusos híbrids

També contempla actualitzar el sistema d'ajuda, explotació i informació (SAEI) del servei, així com reforçar les mesures anticovid

Autobús de Terrassa.
Autobús de Terrassa. | Marc Solé
Redacció
04 de maig del 2021
Actualitzat el 28 de maig a les 10:19h
El ple municipal del mes d'abril ha aprovat el document del contracte programa entre l'Ajuntament de Terrassa i Transports Municipals d'Egara S.A. (TMESA) per aquest any 2021. Del pressupost total de 8,5 milions d'euros que s'autoritza a l'empresa pública de transport per l'exercici d'enguany, 4,8 milions aniran destinats a la compra de 14 autobusos nous. 

Aquesta adquisició serà un pas fonamental pel compromís de renovació progressiva dels vehicles de l'empresa TMESA per autobusos menys contaminants. En concret, seran nou autobusos habituals, tres d'articulats i dos microbusos que el 2022 sumaran un total de 33 vehicles híbrids i suposaran el 47% de la flota d'aquesta tecnologia. 

A més, el contracte programa també recull la renovació del sistema d'ajuda, explotació i informació (SAEI) del servei que permetrà tenir una millor comunicació multicanal i en temps real amb els usuaris del transport públic. La modernització d'aquest suport s'aplicarà tant a l'app mòbil i les xarxes socials, com a les pantalles embarcades, els panells d'informació variable i la plataforma web, que informaran del temps d'espera real en cada parada, el retard previst i les possibles incidències i connexions amb altres mitjans de transport. 

Entre altres inversions menors, es contempla també la compra de mampares per prevenir el contagi de la Covid-19 i un reforç en la freqüència de pas en horaris d'entrada i sortida escolar per evitar aglomeracions en hores punta.