Les Pedritxes, al capdavant d'una inciativa d'autoconsum d'energia solar

L'Associació de veïns del barri busca compensar els excedents d'energia

Una casa amb plaques solars al barri de Les Pedritxes.
Una casa amb plaques solars al barri de Les Pedritxes. | Miquel Badia
Redacció
03 de maig del 2021
Amb l'objectiu de compensar els excedents d'energia, l'Associació de Veïns de Les Pedritxes de Matadepera està impulsant un projecte col·lectiu enfocat a promoure l'autoconsum amb la generació d'energia solar i la col·laboració entre la comunitat de veïns. 

A través de la compra col·lectiva de plaques solars, que el veïnat interessat ja està negociant amb diverses empreses instal·ladores, el grup pretén apostar pel consum d'energies renovables.

D'aquesta manera la comunitat també busca un preu més assequible, l'optimització de les instal·lacions i la tria dels equips més avantatjoses per la situació de la urbanització. Aquesta iniciativa es veu reforçada per l'actual bonificació de l'Ajuntament del 50% de l'IBI durant cinc anys als habitatges que instal·lin plaques solars. 

A més, l'Associació també vol constituir-se com a agrupació d'autoconsum, que segons explica Sergi Baron, membre de la junta de l'Associació de Veïns de Les Pedritxes, permetria "intercanviar excedents energètics entre el veïnat en les condicions més avantatjoses que les que ofereixen les comercialitzadores".