El Ple acorda la «reparació i dignificació» de les dones perseguides per bruixeria a Terrassa

Es proposarà dedicar espais urbans a aquestes dones i establir un dia commemoratiu per a les Acusades de Bruixeria

Redacció
30 d'abril del 2021
Reparar i dignificar la figura de les dones perseguides per bruixeria a Terrassa. Aquest és l'objectiu d'un acord assolit per aquest divendres al Ple Municipal de Terrassa amb el vot a favor de tots els grups menys de Ciutadans, que s'hi ha abstingut. La decisió s'ha pres després d'una proposta, en aquesta línia, dels grups municipals d'Esquerra Republicana i Junts per Terrassa basada en un manifest de la revista Sàpiens

Durant la sessió, la regidora Montse Trullàs, de JxT, ha apuntat que era una proposta en direcció a "la memòria històrica" i a la reivindicació de la dona a la societat actual tot recordant que "no eren bruixes, eren dones". Amadeu Aguado, del PSC, ha intervingut per aplaudir la decisió "contra la repressió i el pensament únic". Ona Martínez ha remarcat la voluntat del govern de "recuperar la memòria històrica des de la perspectiva de gènere".


Així, l'acord proposa instar la Comissió de Nomenclàtor de Terrassa a recuperar la memòria històrica d'aquestes sis dones i dedicar la seva figura posant el seu nom a places, carrers i altres espais públics de la ciutat. A més, la proposta també demana declarar el dia 27 d’octubre com a dia commemoratiu de les Dones Acusades de Bruixeria i com a tal, il·luminar la façana de l’Ajuntament de color lila, alhora que es localitzi el lloc de la seva execució i posar-hi una placa en el seu record.