Es destapa el cartell i les dues primeres actuacions de la 40a edició del Festival de Jazz de Terrassa

La cita se celebrarà del 27 de maig al 13 de juny

Cartell del Festival de Jazz de Terrassa d'enguany.
Cartell del Festival de Jazz de Terrassa d'enguany. | Silvia Segura
Redacció
30 d'abril del 2021
Actualitzat el 03 de maig a les 10:36h
La 40a edició del Festival de Jazz de Terrassa, que se celebrarà del 27 de maig al 12 de juny, ja té cartell, obra de l'artista terrassenca Sílvia Segura. Durant l'acte de presentació, celebrat aquest divendres al Teatre Principal, la coordinadora del festival, Susanna Carmona, ha apuntat que es tracta d'una obra "molt colorista i una cromàtica molt mediterrània".

L'element central del cartell, un volcà, representa una "explosió de creativitat vinculada a la música i a les emocions que ens ha provocat la pandèmia", ha afegit Carmona. La presentació de l'obra ha tingut lloc al Teatre Principal, i no per casualitat: que acollirà dos concerts de luxe a l'edició d'enguany. Totes dues han estat presentades aquest divendres.
 

Cartell del Festival de Jazz de Terrassa d'enguany. Foto: Silvia Segura


Un dels dos grups anunciats és la històrica formació La Locomotora Negra, que hi actuarà el 6 de juny de la mà del seu fundador, Ricard Gili, Josep Maria Farràs i Big Mama. L'altre artista que actuarà al Teatre Principal és el baterista panameny Billy Cobham, considerat mestre absolut de la percussió i figura internacional del jazz fussion. Després de debutar el 2003 a Terrassa, torna el 12 de juny en companyia del seu EU Group.

Tot el que ja se sap del Festival 

De cara a la 40 edició del Festival de Jazz, l'organització preveu recuperar propostes internacionals cancel·lades a l'última edició (celebrada a l'octubre), però "sense oblidar l'escena catalana  la defensa de la programació de qualitat i diversa". Per ara només es coneixen les dues actuacions al Teatre Principal, però el cartell complet es coneixerà a mitjans de maig.

La Nova Jazz Cava, com ja és habitual, serà l'epicentre de l'activitat. Tot i això, s'espera celebrar "matinals populars a l'aire lliure". Com a novetat el Teatre Principal s'incorpora com a nou escenari amb l'objectiu d'acollir concerts de més gran format. També es preveuen actuacions a Matadepera i a Vacarisses.