ACTUALITZACIÓ DE DADES

Els hospitals de Terrassa atenen 27 pacients més que fa una setmana i les UCI arriben a la màxima ocupació

En els últims cinc dies han mort cinc veïns de la ciutat, un repunt que eleva la xifra de defuncions a 528

per Marc Solé, 28 d'abril de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mentre sembla que en clau de país l'evolució de la pandèmia millora, en l'àmbit de Terrassa la situació, actualment, no és bona: els hospitals egarencs han tornat a omplir-se i les UCI registren el nombre màxim de pacients. Mentrestant, els indicadors epidemiològics mostren tots una tendència a l'alça.

Així, actualment hi ha 143 ingressats per coronavirus a Terrassa, 26 més que fa una setmana i 14 més que divendres passat. A principis d'abril, la xifra havia baixat dels 100 per primer cop des del 9 d'octubre, però ara ha tornat a augmentar. A les UCI també hi ha una tendència a l'alça: hi ha 26 pacients crítics, quatre més que fa una setmana. La xifra actual és la més alta des del final de la primera onada. Des d'aleshores s'havia arribat en diverses ocasions a 22 pacients, però la mitja se situava entre els 14 i els 18.


Al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) actualment hi ha 50 pacients a planta, 12 a l'UCI i quatre més en hospitalització domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi h 14 persones a l'UCI, nou a la Unitat de Semicrítics i 54 a planta d'hospitalització. D'aquest total, segons Salut, 69 són veïns i veïnes de Terrassa.

El risc de rebrot és de 371 punts (es considera alt per sobre dels 100), i fa una setmana era de 261. La velocitat de contagi se situa en 1,26 punts, per sobre del registre de fa una setmana, de 1,15 punts. Divendres passat ja era de 1,19, i al febrer va arribar al seu màxim, d'1,45.


Pel que fa a les morts, tenint en compte que divendres passat Salut comptabilitzava 523 morts i actualment en registra 528, en els últims cinc dies han perdut la vida cinc persones per covid-19 a Terrassa. A les dues últimes setmanes se n'havien registrat sis i quatre, respectivament.

En els últims set dies s'han detectat 381 contagis, respecte als 278 i 251 de les dues setmanes anteriors. En aquesta darrera setmana, hi ha hagut una positivitat del 6,47% en unes 6.900 proves PCR i testos d'antígens. Dimecres passat era del 4,75%, i fa dues setmanes queia del 4%, mentre que el topall recomanat per l'OMS és del 5%. A finals de gener, la positivitat va arribar a superar el 10%.


 

 

Participació