successos

Els Mossos alerten de robatoris amb el perillós mètode del «matalleó» a Terrassa

La policia catalana busca un jove de 25 anys com a presumpte autor d'almenys dos assalts en què la víctima va perdre el coneixement

per La torre del Palau , 28 d'abril de 2021 a les 20:00 |
Els Mossos d'Esquadra han detectat diversos casos de robatoris amb el mètode del "mataleón" a Terrassa des de principis d'abril. Tal com han confirmat fonts de la policia catalana a LaTorre, en un dels casos es va detenir in fraganti un veí de Terrassa de 25 anys com a autor dels fets.

Aquest perillós mètode de submissió consisteix a agafar la víctima pel coll, pressionant-la amb força per deixar-la inconscient o semi-inconscient, i aleshores, aprofitar per robar les pertinences i objectes. Es tracta d'un mètode que, en cas de persistècia, pot causar la mort a la víctima per falta de sang, i per tant d'oxigen, al cap.


A més, els agents relacionen aquesta persona, J.B, amb almenys un altre assalt amb aquesta tècnica, i el busquen. S'ha emès una ordre de detenció. Coneixedor de la cerca policial, el jove s'hauria instal·lat a Barcelona juntament amb un grup de quatre o cinc còmplices, tots amb antecedents policials per robatoris a Terrassa, segons els Mossos.

 

 

 

Participació