Tribunals

Quatre anys de presó amb agreujant de disfressa per un home que va atracar una botiga de Terrassa amb mascareta

La defensa situava l'ocultació del rostre dins del context sanitari, ja que els fets van tenir lloc en el primer confinament

per La torre del Palau, 27 d'abril de 2021 a les 14:00 |
El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de quatre anys i cinc mesos de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació a un home que va atracar una botiga de Terrassa amb una mascareta sanitària i un barret.

Els fets van tenir lloc el vuit d'abril del 2020, poc abans de les dues del migdia. Era durant el confinament sanitari, i per això la defensa situava l'ocultació del rostre tenint en compte el context sanitari. El magistrat ha desestimat l'apreciació i ha confirmat l'atenuant de disfressa ja fins al 21 de maig no va ser obligatori portar mascareta dins dels establiments. La mascareta i el barret, assegura el jutge, "van dificultar la seva identificació".


L'home va entrar a un dels establiments de Plataforma de Distribució Càrnica i va treure una pistola de fogueig que portava en una bossa per exigir a la treballadora que li donés tot el que hi havia a la caixa registradora tot colpejant-li la mà. L'atracador va fugir amb 1.350 euros. 
 
Amb aquesta condemna, el Suprem desestima el recurs de cassació interposat pel condemnat contra la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona que havia ratificat la decisió del jutjat penal número 1 de Terrassa, qui a més d'interposar la pena de presó va establir una multa de 300 euros per un delicte de lesions.

 

Participació