Ciutadans proposa impulsar una campanya de sensibilització i prevenció del suïcidi a Terrassa

És una de les propostes de la formació taronja pel ple municipal d'aquest divendres

La regidora Isabel Martínez, a la roda de premsa d'aquest dilluns.
La regidora Isabel Martínez, a la roda de premsa d'aquest dilluns. | Cs Terrassa
Redacció
27 d'abril del 2021
El grup municipal de Ciutadans a Terrassa presentarà una proposta resolució al ple municipal de divendres per elaborar una campanya de sensibilització per la prevenció del suïcidi. Tal com va explicar aquest dilluns en roda de premsa la regidora Isabel Martínez, "el suicidi és un dels grans tabús socials que existeixen" i per això, és una problemàtica "oblidada per les institucions públiques".

Martínez va apuntar que aquesta "mort silenciada" ha provocat una tendència ascendent en el registre, i és que segons va afegir la regidora taronja, l'Institut Nacional Estadística (INE) va comptabilitzar 1.343 morts per aquesta causa només els cinc primers mesos del 2020.

D'aquesta manera, la campanya proposada per Ciutadans pretén "sensibilització mitjanánt la creació i imlementació d'un programa de sensibilització en edats primerenques i en gent gran". Així, es vol combatre l'aïllament social. Martínez va recordar que durant la pandèmia "s'ha posat de manifest la falta de mitjans contra la salut mental" i per això també volen elaborar un mapa local en aquest sentit. També es vol habilitar un telèfon 24 hores d'atenció i prevenció del suïcidi i l'obertura d'un punt d'atenció a familiars i persones pròximes a persones amb risc de suicidi.

Altres propostes de Ciutadans

Per aquest ple municipal d'abril, Ciutadans també porta una proposta de resolució per l'increment en l'ús de xarxes socials per millorar la transparència dels plens municipals. Així, proposen que les xarxes socials de l'Ajuntament facin un seguiment en viu de les sessions i els seus punts.

En la línia digital, la formació taronja proposa que es millori l'espai web del servei municipal d'aigua, Taigua, per incorporar "dades sobre la duresa de l'aigua i facilitar que la ciutadania faci seguiment de l'evolució de la qualitat d'aquesta".

També eleven a ple la condemna a la LGTBIfobia i la promoció de la igualtat després dels insults rebuts pel waterpolista del Cn Terrassa, Víctor Gutiérrez, així com l'augment de la freqüència dels serveis del Bibliopunt al Districte 7, i l'habilitació d'espais físics perquè entitats i ciutadania puguin participar als plens municipals telemàtics.