El MNACTEC inaugura un espai dedicat a la tecnologia i la ciència a través d'audiovisuals

El Tecnoespai està integrat per una sala de projecció immersiva i una petita àrea expositiva a l’exterior

Redacció
02 de maig del 2021
El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha inaugurat el Tecnoespai, un espai d'audiovisuals immersius que reflexiona sobre l'evolució de la tecnologia i el coneixement científic, unint passat, present i futur. El Tecnoespai està format per una sala de projecció immersiva i una àrea expositiva a l'exterior.

La creació del projecte ha comptat amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia, juntament amb dues empeses catalanes implicades en la innovació del món digital. La companyia Broomx ha estat l'encarregada d'aportar la tecnologia de projecció immersiva per generar una experiència virtual compartida entre els visitants. 

La primera projecció, anomenada Espai temps immersiu, aborda la forma com es poden mesurar les societats a partir del seu grau de tecnificació en diversos moments de la història. Els continguts audiovisuals d'aquesta exhibició els ha produït l'empresa Visyon, que ha incorporat peces de les col·leccions del Museu de les animacions. 

A l'exterior, la mostra Evolució o involució? raona sobre la necessitat humana de mesurar, comptar i comparar. Mitjançant objectes per mesurar capacitats, longituds i temps analitza l'evolució d'aquests sistemes fins a l'actualitat i mostra els efectes en la societat. 

Coincidint amb l'Any Europeu del Ferrocarril, la segona proposta del Tecnoespai farà referència a la mobilitat i la sostenibilitat del transport en ferrocarril, des del seu origen al segle XIX fins a l'aposta de futur que es planteja al segle XXI.