Primer pas per convertir en grans zones verdes dos solars en desús de Can Palet

Entre les dues parcel·les sumen més de 12.000 metres quadrats

Un dels espais que formen part del projecte, situat entre els carrers del Bages i del Germà Joaquim.
Un dels espais que formen part del projecte, situat entre els carrers del Bages i del Germà Joaquim. | GSV
Redacció
28 d'abril del 2021
El govern municipal de Terrassa va aprovar la setmana passada l'expedient d'actuació a l'antiga fàbrica de l'Auxiliar Estambrera (entre els carrers de Concepció Arena i del Bages i l'avinguda Santa Eulàlia), i a la parcel·la ubicada entre els carrers de Germà Joaquim i del Bages. Les dues zones es trobes situades al barri de Can Palet.

L'acció, un primer pas, s'emmarca en la voluntat del govern d'obtenir "nous espais lliures", pel que contempla la creació de noves zones verdes i jardins urbans amb la intenció de "fomentar la convivència i la cohesió social", apunten fonts municipals. La parcel·la de l'Auxiliar Estambrera té 9.772 metres quadrats i es troba ocupada per un edifici abandonat i en mal estat. L'altre, és un espai buit, de 2.492 metres quadrats separat de la vorera per un mur.

Així, el Consistori demanarà als propietaris de l'antiga fàbrica que presentin el pla de millora, i als del solar del carrer Germa Joaquim, que presentin els projectes de reparcel·lació. En cas que no es produeixin moviments en aquest sentit, l'Ajuntament podrà iniciar les obres d'urbanització si canvi el sistema de compensació bàsica pel de cooperació.

Fonts municipals apunten que "en un barri tan dens com el de Can Palet", espais verds i jardins urbans com els que estan previstos en aquestes zones podrien fomentar la convivència i la cohesió social.