PSC i Ciutadans demanen la dimissió del president del CST per no donar detalls sobre la vacunació amb dosis sobrants

Els dos principals grups de l'oposició acusen Jordi Labòria i el govern municipal de falta de transparència

Redacció
27 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:21h
Labòria és president del CST des del juliol del 2020.
Labòria és president del CST des del juliol del 2020. | Arxiu
Els grups municipals del Partit Socialista (PSC) i Ciutadans (Cs), demanaran la dimissió de l'actual president del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), Jordi Labòria. Ho faran al ple extraordinari d'aquest divendres, en què la vacunació amb dosis sobrants a finals de gener centrarà el debat. 

Els rumors que un exmembre del Consell de Govern del CST s'hauria vacunat saltant-se l'ordre amb dosis sobrants han motivat els dos principals grups de l'oposició a demanar explicacions. I són aquestes explicacions, que PSC i Cs asseguren que "encara no han arribat", les que han fet demanar la dimissió de Labòria.

Ambdós partits van sol·licitar una Junta de Portaveus extraordinària, amb la presència de l'alcalde, Jordi Ballart, i el president, Jordi Labòria, que es va celebrar el 16 d'abril sense que cap dels dos hi comparegués, finalment. En aquesta, el govern no hauria mostrat la llista de vacunats amb base a la Llei de Protecció de Dades, en un informe que PSC i Cs apunten que no estava signat.

En aquest sentit, PSC i Cs apunten que el procés de vacunació "ha de respondre estrictament a criteris de priorització dictat per les autoritats competents". Per això, lamenten que el president "es mostri renuent a donar explicacions públiques" i insten l'alcalde a traslladar la petició de dimissió al Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa

El portaveu dels socialistes, Marc Armengol, critica que el govern municipal deixés l'oposició sense representació al Consell de Govern del CST malgrat que l'òrgan va passar de dos a quatre membres. El portaveu de Ciutadans, Javier González, assenyalat que l'equip de govern "té el deure de transparència i accés a la informació" i recorda que "ja fa més de tres mesos" que es van sol·licitar més detalls sobre el procés de vacunació.

En declaracions a LaTorre, la responsable de la campanya de vacunació del CST, Cristina Abadia assegurava que només es van vacunar pacients ingressats "per criteris de geriatria" i també persones externes de col·lectius de risc. Entre aquests s'hi trobarien persones d'edat avançada amb patologies cròniques i pacients ingressats de més de 65 anys. També personal sanitari que s'havia de vacunar dimarts 12 i dimecres 13 de gener i professionals jubilats "que poden ser cridats en qualsevol moment", afegia Abadia.