Covid-19 a les aules

Cau dràsticament la xifra de classes confinades a Terrassa amb la reincorporació de 33 d'elles

27 grups bombolla de 18 escoles es mantenen confinades

per La torre del Palau , 27 d'abril de 2021 a les 10:00 |
La xifra de classes confinades en escoles i instituts de Terrassa ha experimentat una forta caiguda en les últimes hores respecte al registre de divendres passat. Actualment, segons l'Ajuntament de Terrassa, 27 grups de 18 centres es troben en quarantena per Covid-19 després que 33 classes es reincorporessin en les últimes hores. Abans del cap de setmana hi havia 59 aules confinades repartides en 24 centres educatius.

Al novembre es va arribar al pic del curs, amb un centenar de grups confinats a tota la ciutat, però durant el 2021 la xifra ha minvat entre la vintena i la seixantena.


A secundària hi ha almenys 11 grups confinats: tres a l'IES Blanxart, dos al Goya, i un al Cavall Bernat, al Creixen, al Mont Perdut, al Petit Estel-La Nova, al Sant Domènec Savio i a l'IES Torre del Palau.

A infantil i primària hi ha 15 grups en quarantena: tres al Petit Estel-La Nova, dos al Joan XXIII i a l'Isaac Peral, i un a l'Auró, al Creixen, al Josep Ventalló, a les Arenes, a la Lumen, al Roc Alabern, al Sala i Badrinas i al Sant Llorenç del Munt. També una classe de l'escola d'educació especial Crespinell.


Consulta aquí l'estat detallat de cada centre educatiu de la ciutat.

On s'han reincorporat els 33 grups?

La nota positiva de les últimes hores ha estat la reincorporació de 33 grups després de la quarantena: són 17 a secundària (tres al Cingle, dos a l'IES Can Roca, al Liceo Egara, a l'IES Terrassa i al Montserrat Roig, i un al Cavall Bernat, a l'Egara, a l'Escola Pia, a l'IES Santa Eulàlia, al Torre del Palau i al Sant Domènec Sàvio.

A infantil i primària han tornat a l'activitat presencial 16 grups: dos del Liceo Egara, el Josep Ventalló i la Roda, i un de l'Airina, l'Antoni Ubach i Soler, el Creixen, l'escola Delta, l'Escola Pia, la Gresol, l'Isaac Peral, Ponent, Sala i Badrinas i Sant Domènec Sàvio.


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 8 de juny.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat). 

 

Participació