Terrassa instal·la barreres i sensors ultrasònics per prevenir situacions de risc a la riera del Palau

En cas de crescuda del cabal, es prohibirà la circulació de manera automàtica

Les barreres s'ubiquen als carrers d'Edison i de la Carena de Mas Bellver.
Les barreres s'ubiquen als carrers d'Edison i de la Carena de Mas Bellver. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
26 d'abril del 2021
Actualitzat a les 14:08h
L'Ajuntament de Terrassa ha instal·lat recentment un sistema de sensors i barreres automàtiques a la riera del Palau. L'objectiu d'aquesta actuació és controlar els accessos a les confluències del camí dels Horts i de la Carena de Mas Bellver en cas de crescuda sobtada del cabal. El projecte ha tingut un cost de 33.457, 83 euros.

Els sensors ultrasònics de nivell, que permeten mesurar el cabal i que emeten un avís a Policia Municipal i Protecció Civil si passa d'una altura determinada, s'han instal·lat al carrer de la Carena de Mas Bellver, que avisa als 70 centímetres d'aigua i al carrer d'Edison, a l'altura de l'avinguda de Joaquim de Sagrera, que avisa quan el cabal es troba a 1,65 metres d'altura.

La instal·lació del carrer d'Edison funciona amb electricitat, i l'altre, ho fa amb una alimentació fotovoltaica amb autonomia de, com a mínim, 72 hores. En cas de bateria baixa, emet un avís.

A banda, s'han instal·lat quatre barreres automàtiques al mateix carrer de la Carena de Mas Bellver i al carrer dels Horts, a banda i banda de la llera. Aquestes evitaran la circulació de persones i vehicles en moments de risc. Quan els sensors avisin d'una crescuda del nivell d'aigua, barraran el pas automàticament. També es podran moure telemàticament o amb una clau.

Després de visitar les zones intervingudes, l’alcalde, Jordi Ballart, ha assegurat que "disposar d’un sistema de seguretat en aquests punts, on al llarg de la història de la ciutat hem hagut de lamentar accidents o pèrdua de vides, era i és una de les principals preocupacions del govern municipal".

Consulta en aquest mapa l'ubicació exacta de les barreres i els sensors ultrasònica. El seu estat de funcionament es pot visualitzar mitjançant aquest enllaç.