Càmeres en places i carrers de Terrassa per combatre «l'increment d'actes incívics» i agressions a la Policia

El govern i la Policia Municipal acorden un paquet de mesures per reforçar la seguretat ciutadana i la dels agents

No s'ha detallat sobre l'ubicació de les càmeres, però es farà en espais "amb afluència de persones".
No s'ha detallat sobre l'ubicació de les càmeres, però es farà en espais "amb afluència de persones". | NG
Redacció
26 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:23h
L'Ajuntament de Terrassa es troba treballant en noves mesures per garantir la seguretat als carrers davant "l'increment d'actes incívics", segons fonts municipals. En aquest sentit, es tractaria de manques de respecte i fins i tot agressions a agents del cos de Policia Municipal.  Dies enrere, a la Maurina, unes imatges de tensió entre veïns i policies es van fer virals.

Així, després d'una reunió entre l'alcalde, Jordi Ballart, el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, i l'Intendent Major, Antoni Flores, es van acordar actuacions per millorar la situació i garantir la seguretat ciutadana i facilitar la tasca als agents policials.

Entre les mesures s'hi troben la instal·lació "urgent" de càmeres de videovigilància en carrers i places de la ciutat amb afluència de persones, demanar a Interior la creació d'una Sala conjunta de comandament entre Mossos i Policia Municipal millorar la coordinació entre cossos,

A banda, s'espera rebre "pròximament" un paquet de càmeres unipersonals perquè els agents l'incorporin quan es trobin en servei. Una altra mesura, que es traslladarà pròximament a Interior, implicaria habilitar punts d'atenció conjunta entre els dos cossos. 

Per últim, a la reunió es va acordar el "compromís de treballar per reforçar les actuacions que es realitzin, millorant i agilitzant els recursos dels agents". En la mateixa direcció, des del govern van mostrar suport al cos tot manifestant la "voluntat clara" de treballar a fer efectives aquestes mesures.