La vacunació amb dosis sobrants al CST, a debat en un ple extraordinari el pròxim divendres

PSC i Ciutadans demanen que el president Jordi Labòria, i el vicepresident i alcalde Jordi Ballart "donin explicacions d'una vegada per totes"

Redacció
23 d'abril del 2021
L'aprofitament de vacunes sobrants amb què persones de risc van rebre les dosis al Consorci Sanitari de Terrassa setmanes enrere segueix portant cua. Aleshores van sorgir informacions que asseguraven que membres del Consell de Govern de l'entitat s'havien vacunat saltant-se l'ordre.

En declaracions a LaTorre, la responsable de la campanya de vacunació del CST, Cristina Abadia assegurava que només es van vacunar pacients ingressats "per criteris de geriatria" i també persones externes de col·lectius de risc. Entre aquests s'hi trobarien persones d'edat avançada amb patologies cròniques i pacients ingressats de més de 65 anys. També personal sanitari que s'havia de vacunar dimarts 12 i dimecres 13 de gener i professionals jubilats "que poden ser cridats en qualsevol moment", afegia Abadia.

Tot i això, PSC i Ciutadans segueixen insistint que els responsables "donin explicacions d'una vegada per totes", ja que, apunten, l'accés a les vacunes "no pot respondre a favoritismes i ha de ser sota els més estrictes criteris epidemiològics". Per això, a petició dels dos principals grups de l'oposició, el pròxim 30 d'abril se celebrarà un ple extraordinari per abordar la qüestió.

En aquest sentit, apunten que ni l'alcalde, Jordi Ballart, ni el president del CST, Jordi Labòria, van comparèixer a la Junta de Portaveus extraordinària del 16 d'abril, en què l’equip de govern "no va informar adequadament" sobre la campanya de vacunació. En aquest, la Llei de Protecció de Dades hauria impedit mostrar la llista de vacunats. Ara, Labòria i Ballart, que és vicepresident del CST, tindran l'oportunitat de donar més detalls sobre l'acció.