Terrassa demostra les ganes de Sant Jordi amb carrers plens i comerciants contents

La poca quantitat de parades fa aflorar les cues però catapulta les vendes

Degoteig de clients constant a totes les parades del Centre de Terrassa.
Degoteig de clients constant a totes les parades del Centre de Terrassa. | Marc Solé
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:43h
Un divendres amb ambient primaveral era l'escenari perfecte per la tornada de parades de llibres i flors als carrers de Terrassa. Després d'un Sant Jordi confinat, el de l'any passat, el 23 d'abril tornava a ser més Sant Jordi que mai i, des de primera hora, el moviment de gent era constant per la rambla d'Ègara, el Raval de Montserrat, i tots els carrers adjacents a la plaça Vella. Fora del Centre, els establiments també presentaven bona afluència.

Enguany, donada la situació de pandèmia, l'Ajuntament només ha permès exposar a peu de carrer a 19 llibreries i 19 floristeries locals, davant del mateix local. Ni fires, ni mercats, ni escoles ni entitats. Aquest sistema, per evitar aglomeracions, ha acabat provocant cues en alguns establiments. Alguns vianants, fins i tot, es queixaven que "no trobaven parades" per comprar els productes més buscats per Sant Jordi.

Els comerciants, en canvi, es mostraven satisfets pel ritme de vendes, assegurant que la poca competència d'enguany havia repercutit positivament a la caixa. En aquest sentit, l'Ariadna, dependenta d'una parada de llibres, explicava a LaTorre que al migdia s'havia facturat més que en altres diades a la mateixa hora. De cara a la tarda, es fregaven les mans: "Quan surti tothom de treballar, esperem que s'ompli encara més". A les botigues de roses, el degoteig era constant: "No hem parat en tot el matí", assegurava la dependenta d'una botiga de la Rambla.
 

El degoteig de clients era constant a totes les parades del Centre de Terrassa. Foto: Marc Solé


Preguntats pels gèneres més venuts, els venedors de llibres ho tenen clar: novel·la i assaig són els que triomfen més. Pel que fa als autors, Xavier Bosch, Sánchez Pinyol, Maria Barbal, Maria Dueñas i els presos polítics es trobaven entre els més demanats. A les botigues de roses, tot i que les vermelles eren les més venudes, tampoc faltaven els qui les preferien grogues o d'altres colors. En Josep l'hi comprava totes dues a la seva dona: "Una per tradició, i una altra per la llibertat".