Proposen construir un carril bici al primer tram de la carretera de Terrassa a Castellar

L'entitat Bici Terrassa proposa alternatives a les obres de la carretera C-1415a, licitades el maig del 2020

1200_1619164655Sin_ttulo
1200_1619164655Sin_ttulo | GSV
Redacció
23 d'abril del 2021

Un cop licitades, ara fa un any, les obres de millora de la C-1415a entre Terrassa i Sentmenat per afavorir-hi la seguretat viària, l'associació Bici Terrassa ha proposat cinc propostes al projecte "esperant que es puguin incorporar" als plànols previstos.

En aquest sentit, demanen la creació d'un carril bici entre la rotonda de Can Petit i fins al camí entre el camp de golf i la Torre del Mossèn Homs. Aquest tram, expliquen "té una freqüentació molt elevada i és una de les portes d'entrada més accessibles a l'Anella Verda.

En la mateixa direcció, demanen que, si no es fa aquest carril bici, "l'espai de vianants previst en el projecte sigui prou ample per tal que el trànsit de bicicletes també hi sigui segur". L'amplada de 2,15 prevista, apunten, "és molt insuficient pel trànsit que s'hi espera".

Si cap d'aquestes dues propostes fossin acceptades per límitacions de pressupost o d'amplada de la via, apunten a una reducció de la velocitat en aquest tram, fins als 30 km/h, perquè la calçada "pugui ser compartida sense riscos per als vehicles més vulnerables".

Amb relació a la seguretat del col·lectiu ciclista, demanen que, a l'altura de la fàbrica de gasos Sanmy s'habiliti un pas de vianants i ciclistes, ja que "és una connexió molt freqüentada". En un pas de vianants ja pressupostat, com és el de la rotonda de Can Petit, demanen executar-hi un pas de ciclistes, tot recordant que la zona connecta amb un tram de l'Anella Verda.