La col·lecció cinematogràfica de Jordi Tomàs, futura incorporació al patrimoni terrassenc

Abans que els objectes passin a formar part del Centre d'Interpretació del Cinema i l'Audiovisual, es podran veure en exposicions temporals, la primera d'aquestes durant els dies 7, 8 i 9 de maig

Redacció
25 d'abril del 2021
El Parc Audiovisual de Catalunya, on  s'ha previst instal·lar l'espaique acollirà els objectes de la col·lecció.
El Parc Audiovisual de Catalunya, on s'ha previst instal·lar l'espaique acollirà els objectes de la col·lecció. | YouTube
La col·lecció cinematogràfica de Jordi Tomàs Freixa passarà a formar part del patrimoni municipal de Terrassa. Així ho va acordar dimecres la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat durant el ple d'abril, tot i que encara caldrà esperar que aquest l'aprovi definitivament. 

La família del cineasta ha fet la donació del fons després de signar un conveni amb l'Ajuntament de la ciutat. Segons va explicar ahir Pep Forn, regidor de projectes audiovisuals, "amb l’arribada d’aquest fons, gràcies a la generositat de la família de Jordi Tomàs, fem un pas endavant en la conservació del patrimoni cinematogràfic vinculat a la ciutat amb l’objectiu de salvaguardar una part molt important de la història del cinema a casa nostra i de difondre-la i posar-la a l’abast de la ciutadania"

Serà el mateix Ajuntament de Terrassa qui preservarà la col·lecció a l'espera que els objectes cedits passin a formar part del Centre d'Interpretació del Cinema i l'Audiovisual que està previst instal·lar al recinte del Parc Audiovisual de Catalunya. Fins aleshores, el fons quedarà dipositat al Parc Audiovisual i periòdicament s'organitzaran exposicions temporals d'alguns elements. La primera mostra serà els dies 7, 8 i 9 de maig a la Masia Freixa. 

Jordi Tomàs va ser un gran apassionat del cinema i va desenvolupar una notable carrera com a cineasta amateur. Amb més d'una cinquantena de títols a nom seu va rebre diversos premis i reconeixements i també va destacar com a col·leccionista. El material que conforma la col·lecció cinematogràfica està format per més de 700 aparells en perfecte estat de conservació reunits al llarg de més de 40 anys.