coronavirus

DOCUMENT Descarrega aquí el certificat d'autoresponsabilitat per sortir del Vallès Occidental

Els Mossos d'Esquadra et poden demanar declaracions d'autoresponsabilitat i certificats de convivència

per Andreu Merino, 26 d'abril de 2021 a les 09:00 |
Control dels Mossos d'Esquadra per les restriccions de la mobilitat | Adrià Costa

La mobilitat entre comarques torna a estar permesa des d'aquest dilluns. Però de quina manera es controlarà que tothom es desplaci amb la seva unitat de convivència? Està previst que les policies locals i els Mossos d'Esquadra adaptin els controls a les noves restriccions.

Quan es vulgui canviar de comarca, es recomana portar un certificat d’autoresponsabilitat que expliqui el motiu del desplaçament i un certificat de convivència que demostri que aquest es fa amb el grup bombolla, com el DNI o un contracte de lloguer.
El primer document pots descarregar-te'l a continuació. Cal marcar l’opció “Mobilitat de les persones que integren una bombolla de convivència”:

- Certificat autoresponsable de desplaçament d'entrada i sortida de la comarca. - En aquest enllaç també es pot omplir i guardar en format digital 

El certificat de convivència es pot demanar als ajuntaments. El document, però, planteja algunes llacunes, com en els casos en què persones convivents no estiguin empadronades en el seu actual domicili. "És impossible el control de tota la població".


A continuació, l'enllaç del document d'autoresponsabilitat i del certificat de convivència per als veïns de les capitals de demarcació. Per obtenir-lo en altres municipis, només cal posar-se en contacte amb l'Ajuntament corresponent:

 Certificat d'autoresponsabilitat
 Barcelona
 Lleida
 Girona
 Tarragona

Altres notícies que et poden interessar
  

Participació