«TransRassa», la nova eina d'inserció laboral pel col·lectiu LGTBIQ+ a Terrassa

El programa se centrarà principalment en les persones trans sense feina

Redacció
21 d'abril del 2021
L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el servei "TransRassa", un projecte d'inserció laboral pel col·lectiu LGTBIQ+, en especial per a les persones transgènere sense feina empadronades a Terrassa. La iniciativa té l'objectiu de facilitar l'accés a contractacions "de qualitat i estables" a través de contacte directe i personalitzat amb empreses del territori.

Durant la presentació del projecte, la tinent d'alcalde Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, ha explicat que "es treballarà amb les empreses per desenvolupar els
continguts del programa i per aconseguir aliats en les contractacions dels participants" i ha afegit que "s'aconseguirà tot fomentant l'eliminació d'estereotips, prejudicis i discriminacions LGTBI+ a la societat i a les empreses".

"TransRassa" se centra en l'anàlisi i diagnosi de la realitat sociolaboral del col·lectiu a Terrassa, comptant amb actors del teixit socioeconòmic de la ciutat i altres entitats que formen part del Pacte Local per a l'Ocupació de Terrassa. També s'analitzarà els llocs de treball de les empreses que hi vulguin participar per assolir un encaix professional que beneficiï totes les parts i trenqui prejudicis vers el col·lectiu.

A banda, es duran a terme itineraris d'inserció com processos de formació i acompanyament específic. La regidora de LGTIB+, Jennifer Ramírez, ha apuntat que aquesta iniciativa "és una demanda històrica del col·lectiu", el qual es troba amb "moltes dificultats d'inserció laboral".

Concretament, les accions que contempla el programa són dotar d'ajudes econòmiques a les empreses en forma de subvencions i bonificacions per a la contractació, la cooperació amb empreses o entitats d'inserció, aplicació de la discriminació positiva en processos de selecció públics, formar i qualificar els participants, crear processos de selecció, assessorar i acompanyar els participants i les empreses, així com orientar els participants a través d'itineraris d'inserció personalitzats.