A presó un home acusat d'atracar cinc botigues de Terrassa en menys de tres mesos

La seva parella sentimental ha quedat en llibertat amb càrrecs

El detingut, durant un dels seus últims assalts.
El detingut, durant un dels seus últims assalts. | Mossos d'Esquadra
Redacció
21 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:20h
Agents de la Divisió d'Investigació criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra van detenir el 13 d'abril un home i una dona com a presumptes autors del robatori amb violència i intimidació en una joieria de Terrassa.

Els fets van tenir lloc el 31 de març, quan la policia catalana va tenir constància d'un robatori amb intimidació en un establiment. Cap a les 10 del matí, els dos sospitosos haurien entrat a l'establiment amb perruques i van amenaçar a dues persones del personal -el propietari i una treballadora- amb una pistola i un ganivet. Van endur-se joies i or i van marxar amb un cotxe que els esperava molt a prop.
Després del succés, els Mossos van iniciar una investigació i van constatar que els autors del robatori eren un home de 49 anys amb diversos antecedents, i la seva parella, de 39 anys. L'home era un conegut atracador que es trobava en llibertat condicional dins d'una condemna fins al 2023 per robatoris amb violència.

Així, el 13 d'abril es va detenir la parella i es va escorcollar el seu domicili a Terrassa. Allà hi van trobar joies del robatori i altres objectes que podrien estar vinculats amb fets similars. Després de passar a disposició judicial el 15 d'abril, el Jutjat de guàrdia de Terrassa va decretar presó provisional per a l'home, mentre que la dona va quedar en llibertat amb càrrecs.

Cinc atracaments des de finals de gener

Els Mossos tenien relacionat a l'home amb cinc robatoris violents més en establiments comercials de Terrassa i Montcada i Reixac. A tots seguia el mateix patró: entrava als locals amb mascareta i caputxa, i amenaçava amb una arma els treballadors per endur-se la recaptació de la caixa.

El primer d'aquests assalts es va produir el 29 de gener en una benzinera de Terrassa, on es va endur 4.083 euros després d'amenaçar la dependenta amb un ganivet. El 7 de març va entrar en un establiment d'alimentació del carrer Don Bosco amb un ganivet i una arma de foc, i es va endur 1.200 euros. El 15 i el 17 de març va assaltar dos establiments més a la ciutat.

Abans del robatori a la joieria, el 10 d'abril va entrar en un comerç de Montcada i Reixac i després d'amenaçar una treballadora amb un ganivet, es va endur 1.000 euros de caixa.