Terrassa aposta per reformar la Masia Egara i establir-hi un hotel

El govern portarà la proposta al pròxim ple municipal

Redacció
20 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:04h
La Comissió de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa va acordar aquest dilluns proposar al Ple Municipal el Pla Especial de Ca n'Amat de la Muntanya, finca de 275 hectàrees on actualment es troba el complex de la Masia Egara, on se celebren banquets i trobades com casaments i congressos.

Es tracta d'una proposta que recull la reforma, conserva i ampliació dels edificis i jardins del recinte per convertir l'espai en un establiment hoteler que complementi l'ús de restauració que ofereix actualment la Masia Egara. El pla proposa una reordenació més sostenible "coherent amb el territori i l'Anella Verda", segons fonts municipals.

Concretament, la proposta se centra a conservar i rehabilitar els edificis catalogats (com la Masia Egara i altres annexos) mantenint el seu ús actual, rehabilitat, ampliar o enderrocar la resta d'edificis, i recuperar part dels jardins que envolten el recinte i rehabilitar estructures com murs, esclaes i tanques, així com plantar vegetació i instal·lar aigua i llum a zones que actualment no en tenen.

Ja al febrer del 2019, el ple municipal de Terrassa va aprovar, amb els vots positius del PSC, Cs, PP i el PDECat, el pla especial urbanístic de Ca n'Amat de la Muntanya, Masia Egara. Tot i que aleshores el pla de l'Ajuntament era construir-hi un hotel rural de 64 habitacions, el pla actual contempla reduir el nombre d'estances del futur establiment.

Ca n'Amat de la Muntanya

La finca objecte d'aquest pla és un complex protegit com a bé cultural d'interès local, situat a 2,4 quilòmetres de Terrassa, en direcció Rellinars, i a escassos metres de la carretera B-112.

Coneguda com a Masia Egara, data del segle XIC i sempre ha estat propietat de la mateixa famíla. Des de fa anys acull activitats de restauració i altres esdeveniments, i té un reconegut valor històric. Al recinte hi ha edificis relacionats amb el passat agrícola de la finca que es troben en desús.

Si, com indiquen els pronòstics, la proposta és aprovada al ple del pròxim 30 d'abril, l'Ajuntament es compromet a traslladar el pla a la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Arc Metropolità de Barcelona perquè en tramiti l'aprovació definitiva.