Ocupació

Recollida de llibres de segona mà per a persones sense recursos per Sant Jordi a Terrassa

És una iniciativa del programa ocupacional Singular, del Servei d'Ocupació de Catalunya en col·laboració de PIMEC

per Pere Fontanals, Manresa | 20 d'abril de 2021 a les 19:00 |
Un dels joves del projecte Singulars penja un cartell en un aparador. | Pimec
Una vintena llarga de joves d'entre 16 i 29 anys que participen en el programa de formació ocupacional Singulars, del Servei d'Ocupació de Catalunya, participen en una activitat de recollida de llibres de segona mà en bon estat per a la Fundació FASI, a l'entorn de la Diada de Sant Jordi, en en marc de la implementació d'activitats socials inclosos en el programa d'acompanyament.

De la mà dels seus tutors i acompanyants i de Pimec, que és l'entitat que desplega el programa, els joves han desenvolupat una estratègia, han dissenyat cartells, han concretat punts de recollida de llibres i han portat a terme la seva promoció a través de les xarxes socials. 


La campanya va néixer de l'experiència que s'havia portat a terme a Barcelona i enguany es desenvolupa al Vallès Occidental, al Vallès Oriental i al Bages. A Terrassa, els punts de recollida de llibres són la llibreria Cinta (C/Ample, 97), l'Abacus del carrer de la Font Vella, 2, i la Casa del Llibre del carrer Cremat, 15. També hi ha punts de recollida a Sabadell, Sant Cugat i Cerdanyola.

Els participants són joves que s'incorporen al programa, que no tenen feina i que estan fora del sistema educatiu. Els Singulars es basa, principalment, en la formació, però també se'ls prepara en el coneixement del mercat laboral i en la implementació d'activitat social.


En aquesta activitat de la Diada de Sant Jordi, els joves han hagut de explotar els coneixements adquirits en màrqueting i logística, en la preparació de cartells i l'establiment i les visites per concretar els punts de recollida amb biblioteques i llibreries. Quan hagi passat Sant Jordi, els mateixos joves recolliran les aportacions que hagi fet la gent en els punts, i els llibres seran lliurats a la Fundació FASI, que els dona ús entre persones que no hi tenen fàcil accés.

Els Singulars és un programa ocupacional del SOC per a nois i noies de 16 a 29 anys que estan fora del sistema educatiu i laboral i als quals s'intenta reconnectar a partir d'una formació transversal i especialitzada i itineraris personalitzats. Tot supervisat etc. En el cas d'aquests nois l'entitat que desplega el programa és PIMEC.

 

Participació