Terrassa anuncia un pla per millorar serveis i resoldre problemàtiques en zones disseminades poc poblades

L'Ajuntament calcula que més de 12.000 terrassencs viuen en aquestes zones perifèriques

Ballart i Duque, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Ballart i Duque, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. | Ajuntament de Terrassa
19 d'abril del 2021
Repensar l'organització territorial i oferir instruments i serveis per millorar la qualitat de vida de zones disseminades i amb poca població de Terrassa. Aquest és l'objectiu del Projecte de millora dels serveis i la cohesió social als barris de baixa intensitat de població i disseminats de Terrassa.

L'alcalde egarenc, Jordi Ballart, acompanyat del regidor d’Estructura Territorial, Districtes i Equipaments, Noel Duque, ha presentat la iniciativa aquest dimecres en roda de premsa per assegurar que "tots som Terrassa independentment del barri on visquem". En aquest sentit, ha anunciat "programes, activitats i accions" per identificar problemàtiques en aquestes zones i donar-los una solució.

Això es faria en col·laboració del teixit associatiu de cada zona, que s'encarregarà d'"explicar les necessitats i les mancances". D'aquesta manera, l'Ajuntament vol "pal·liar la sensació que 12.186 habitants de Terrassa -els que viuen en aquestes zones- no se senten de la ciutat".

Concretament, l'Ajuntament pretén actuar als habitatges de la Mancomunitat, situats a l'N-150, a les Carbonelles, Vista Alegre, Les Martines, Can Palet de Vista Alegre, Can Gonteres, Els Caus-Els Pinetons, Pla del Bonaire-El Garrot, El Molinot, la Font de l'Espardenyera, i a Can Parellada i les Fonts.

El projecte contempla cinc punts: actuacions per millorar prestacions municipals en aquestes zones, reforçar el sentiment de pertinença i la cohesió social d'aquests barris, confirmar la voluntat del govern per reconèixer les diferències d'aquestes zones respecte a la trama urbana, desenvolupar un programa amb les entitats dels barris per abordar diferències i problemàtiques, i per últim, crear una taula de treball com a espai estable per tractar demandes, problemàtiques i accions de millora, amb un pressupost de 30.000 euros.