Pas endavant per completar el camí circular de 35 quilòmetres de l'Anella Verda de Terrassa

L'Ajuntament obre la licitació per adjudicar les obres d'arranjament dels dos últims trams

Redacció
16 d'abril del 2021
Actualitzat el 28 de juny a les 11:46h
L'Ajuntament de Terrassa ha obert la licitació per adjudicar la redacció del projecte d’arranjament dels trams 4 i 5 de l’Anella Verda per així completar el camí circular de 35 quilòmetres que recorre tot el terme municipal de la ciutat.

Aquest camí és un dels pals de paller de l'Anella de Verda, que dona la volta sencera al terme municipal de Terrassa i que es divideix en cinc trams: el primer ja s'ha executat, el segon començaran a finals d'any, l'execució del tercer està prevista per més endavant, i en sis mesos s'espera conèixer més detalls del quart i cinquè, amb què es tancaria el recorregut. 

Segons fonts municipals, el projecte tindrà en compte que el camí "transita per llocs d'elevat interès paisatgístic i patrimonial", així com les actuacions que minimitzin els impactes ambientals, especialment en rieres i camps de conreu. A més identificarà zones degradades i en plantejarà la restauració. També "localitzarà" zones aptes per fer àrees de descans i miradors.
 

Detall del recorregut del camí circular de 35 quilòmetres que envolta Terrassa. Foto: Ajuntament de Terrassa


L’Anella Verda està formada per tot l’espai no urbà de Terrassa, de 4.400 hectàrees, que conforma un patrimoni natural de gran valor ambiental, paisatgístic, cultural, social i econòmic. Acull més de 2.500 hectàrees de boscos, 1.000 hectàrees de camps de conreu i gairebé 400 hectàrees de rieres i torrents, que conformen un sistema hidrogràfic.

On se situen els trams intervinguts?

El tram 4 té una longitud d'uns 10,2 quilòmetres i se situa entre la carretera d'Olesa, al barri del Roc Blanc, i el carrer de Baix Riera, al barri de les Fonts. S'hi pot accedir des de Can Poal, Can Palet, la Cogullada i el Segle XX.

El tram 5 té una longitud de 7,3 quilòmetres i s'ubica entre el ja esmentat carrer de Baix Riera i Can Figueres del Mas, a Rorrebonica. S'hi pot accedir des del camí dels Monjos, el parc de la Serra de Galliners, des del carrer de la Floresta, des de la Verneda de Can Sabater i des de la roureda de Can Badiella.
 

Els trams 4 i 5 cobreixen la part sud del camí circular que envolta Terrassa. Foto: Ajuntament de Terrassa


Pel que fa a la resta de trams, el tram 1 fa set quilòmetres i mig i discorre entre la finca de Can Figueres del Mas i la Carretera de Matadepera ( BV-1221); el tram 2, enllaça a través de 4,5 km la carretera de Matadepera ( BV-1221) a la ctra. de Rellinars (B-122) i el 3, de 5 quilòmetres, anirà de carretera de Rellinars (B-122 a la carretera d'Olesa (B- 120 )