Denuncien una «brutal» agressió a un conductor d'autobús a Terrassa: «Estem farts de tanta impunitat»

L'agressor hauria proferit insults racistes i xenòfobs a dues passatgeres abans d'agredir el conductor

Els fets van tenir lloc el 6 d'abril a l'avinguda de l'Abat Marcet.
Els fets van tenir lloc el 6 d'abril a l'avinguda de l'Abat Marcet. | Roger Navarro
15 d'abril del 2021
Actualitzat el 19 d'abril a les 12:45h

Els fets van tenir lloc el passat dimarts 6 d'abril, a l'avinguda de l'Abat Marcet, a l'altura de l'Estadi Olímpic. Un conductor de bus urbà de Terrassa va ser agredit per un passatger a qui va donar un toc d'atenció després que aquest proferís insults racistes i xenòfobs a dues passatgeres d'origen marroquí.

L'incident s'hauria iniciat dins del vehicle -on l'agressor, fins i tot, hauria accedit al recinte del conductor- i va continuar a peu de carrer, un cop el bus va parar-se en una de les parades. José Serrano, delegat de CCOO de l'empresa Transports Municipals d'Egara (TMESA), denuncia en declaracions a LaTorre la "brutalitat" de la pallissa. Durant l'incident, l'home hauria assegurat haver sortit de la presó recentment, on havia estat, hauria dit, "per pelar uns immigrants".

En aquest sentit, Serrano lamenta que "no és el primer ni el segon ni el tercer" incident d'aquestes característiques aquest any a Catalunya i assegura que els treballadors del sector "estan farts de tanta impunitat". Per això, van organitzar una concentració de suport a les víctimes, aquest passat dissabte, per emetre un "crit d'alerta perquè la ciutadania conegui la gravetat de la situació".

Pel que fa a aquest incident concret, el delegat de CCOO a l'empresa de transports egarenca explica que gràcies a un "protocol, malauradament, gairebé únic" d'acompanyament de la companyia als treballadors, els fets ja han estat denunciats i aquest dimecres l'agressor ja va declarar contra el jutge.

Amb relació a l'onada de violència al transport públic, Serrano recorda que "últimament afloren agressions als professionals", i malgrat que s'ha aconseguit encapsular els conductors en mampares, entre el col·lectiu explica que existeix una "sensació d'inseguretat". Aquest context afegeix, "posa en perill la qualitat del servei, els passatgers i també la societat".