MAPA La zona per a vianants de Terrassa duplicarà la seva superfície al juliol

Es restringirà el pas de vehicles als entorns del Vapor Gran, el Passeig del Comte d'Ègara, el Vapor Ventalló i la Seu d’Ègara

Redacció
17 d'abril del 2021
Actualitzat el 08 de juny a les 11:46h
Els entorns del Vapor Gran, el Passeig del Comte d'Ègara, el Vapor Ventalló i la Seu d'Ègara entraran a formar part de la gran illa de vianants al Centre de Terrassa al juliol. Amb aquestes incorporacions, la superzona de vianants passarà a duplicar la seva superfície, i s'estendrà i abraçarà una gran part del districte 1 de la ciutat.

L'àrea del Vapor Gran es volia vianalitzar al maig del 2020, mentre que a la resta de zones, les restriccions de trànsit es volien aplicar "abans del 2021", tal com explicaven fonts municipals a LaTorre. El confinament provocat per la Covid-19 va retardar el projecte, fins a l'anunci de la nova data. A les noves zones, només podran circular els veïns acreditats, els vehicles de càrrega i descàrrega en hores permeses.

Segons fonts municipals, durant el confinament domiciliari, els desplaçaments en vehicle privat es van reduir al 80%, i la demanda del transport públic, al 90%, però actualment l'ús del cotxe ha recuperat els nivells d'abans de la pandèmia mentre que el transport col·lectiu es manté al 65%.

El govern es va comprometre a "millorar la qualitat de vida, ampliant les zones de vianant, fomentant el transport públic i promovent models de mobilitat sostenibles", i davant d'aquest nou retrocés, considera "oportú" reprendre el projecte. L'acció contempla la restricció del trànsit entre el centre històric i el Vapor Gran, al passeig del Comte d'Ègara entre els carrers de Garcia Humet i del Passeig i al carrer de la Creu Gran des de la plaça de la Creu Gran.

També es vianalitzaran, fora d'aquest àmbit, el carrer de Sant Marià (entre els carrers de Topete i de Baldrich), i el de Sant Cristòfol (entre els carrers de Garcia Humet i de Sant Antoni). A banda, al mateix passeig es preveu que el vial entre el carrer de la Font Vella i la plaça del Doctor Robert canviï de sentit i que el carrer de la Creu Gran, entre els de Sant Antoni i el de Mas Adei, passi a ser de doble sentit. 

En les pròximes setmanes, l'Ajuntament organitzarà una sessió informativa a través del seu canal de Youtube, on explicarà tots els detalls de les noves àrees de vianants. Les persones que vulguin aconseguir el seu distintiu com a veïns per accedir a les zones restringides poden fer-ho a través d'aquest enllaç, on també es pot veure amb detall les zones intervingudes.
 

Detall de la superfície que abarcarà l'àrea de vianants a partir del juliol. Foto: Ajuntament de Terrassa

Foto: Ajuntament de Terrassa