L'IES Santa Eulàlia oferirà un grau superior d'Energies Renovables

Tindrà una durada de dos cursos amb els coneixements en energia fotovoltaica i eòlica com a pals de paller

Redacció
15 d'abril del 2021
L'Institut Santa Eulàlia de Terrassa, situat a l'avinguda del mateix nom, oferirà a partir de l'any vinent el cicle de grau superior en Energies Renovables. Així, es convertirà en el primer centre públic del Vallès Occidental en oferir aquests estudis, amb expectatives de futur.

El director de l'institut, Manuel Torres, explica que la incorporació d'aquest cicle formatiu "suposa estar dins de l'ensenyament de tecnologies capdavanteres". En aquest sentit, apunta a la importància dels conceptes ecologia i energia, i és que, recorda, formen part de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de l'ONU.

Pel que fa a la demanda, Torres manifesta les seves expectatives incertes, però posa en relleu que la inserció laboral en el sector, així com la resta d'estudis de coneixements industrials "tenen una inserció laboral més alta".

El nou cicle formatiu en Energies Renovables tindrà una durada de dos cursos acadèmics en què tindran especial importància l'energia solar fotovoltaica i l'energia eòlica. A més, l'alumnat adquirirà certs coneixements relacionats amb les subestacions elèctriques, claus per al transport d'energia.

Així, els alumnes que obtinguin la titulació adquiriran competències professionals per realitzar el muntatge i els manteniments preventiu i correctiu diagnosticar avaries, interpretar i elaborar esquemes i executar la coordinació del muntatge de projectes de les energies renovables més utilitzades.