Continua la investigació per detectar l'origen de l'episodi de fortes olors al Segle XX

S'ha constat una forta presència de dissolvent i àcid cianhídric al clavegueram

Redacció
14 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:02h
L'Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb Mossos d'Esquadra i Bombers, manté oberta una investigació per localitzar l'origen de les olors detectades al clavegueram de diverses zones del barri del Segle XX. Des de diumenge, l'episodi ha provocat molèsties respiratòries a alguns veïns, segons fonts municipals,

La investigació es va iniciar diumenge, després que la Policia Municipal va rebre una trucada dissabte, a les 22.50 h en què un veí alertava d'una forta pudor de dissolvent al carrer d'Azcárate. Els Bombers van constatar que els nivells d'oxigen eren correctes, i van abocar aigua al clavegueram per dissoldre les olors.

Tanmateix, es va comprovar que la pudor persistia, i els mesuradors indicaven una alta presència de dissolvent i àcid cianhídric, motiu pel qual es va avisar als Mossos d'Esquadra. En les últimes hores s'han detectat noves olors als carrers d'Azcárate, del Gasòmetre, del Mestre Trias i al de Torres i Bages. En aquest context, es segueixen realitzant inspeccions a les empreses i indústries de la zona per detectar hipotètiques concentracions de gas.

També s'han realitzat controls als col·lectors dels carrers de Mestre Trias, de Joan Monpeó i de Roger de Llúria. A més, el dimarts es va netejar zones de clavegueram on s'havien registrat les olors, acció que s'ha repetit aquest dimecres a la tarda. Després de la detecció d'un primer focus en una empresa, la Policia Municipal apunta que no es descarta "que n'hi pugui haver més".