Per què gairebé la meitat del total de classes confinades a Terrassa es troba a l'Escola Pia?

Ens posem en contacte amb el director del centre per saber el motiu del confinament repentí de 12 grups

Entrada de l'Escola Pia de Terrassa pel carrer del Col·legi.
Entrada de l'Escola Pia de Terrassa pel carrer del Col·legi. | GSV
15 d'abril del 2021
A l'últim recompte de classes confinades proporcionat per l'Ajuntament de Terrassa hi destacava el fet que l'Escola Pia aglutinava gairebé la meitat de les aules en quarantena: de les 26 aules aïllades aquest dijous, 12 es troben al centre. Hi ha 13 escoles més amb grups confinats, però la que en té més és la Serra de l'Obac, amb dos.

En aquest context, LaTorre s'ha posat en contacte amb el director de l'Escola Pia, Carles Pereceda, per conèixer la casuística de l'alta xifra de classes confinades al centre. En aquest sentit, explica que, tenint en compte que és una escola "molt gran", Salut es va posar en contacte amb la direcció per dur a terme un cribratge entre els prop de 1.200 alumnes de primària i secundària. L'objectiu era detectar asimptomàtics tornant de Setmana Santa amb quatre grups per curs a primària i cinc a secundària.

Després de la proposta de Salut, el centre "es va posar a disposició" del departament i van informar les famílies. Així, entre dimecres i diumenge aproximadament un miler d'alumnes van practicar-se una PCR. D'aquestes, a principis d'aquesta setmana es van confirmar 12 positius, un 1% del total, amb què es van aïllar els grups d'aquests alumnes.

En aquesta direcció, Pereceda explica que el centre "estava preparat per fer aules telemàtiques als grups amb positius i s'ha donat bona resposta a aquesta demanda". Per això, assegura que des del centre "estan tranquils i serens" i tots els alumnes "estan bé i en bones mans".

En la mateixa línia, fa una crida a la calma de les famílies: "No és el mateix tancar dotze grups per un brot que tancar-los després d'anar a buscar asimptomàtics". Així doncs, explica que el cribratge "fa l'escola més segura" i rebutja qualsevol alarmisme: "No hi ha un brot; si vas a buscar casos, els trobaràs".