Els patis de cinc escoles de Terrassa obriran fora d'horari lectiu com a parcs públics

Les famílies i els infants hi poden accedir de 18 a 20 h entre setmana i de 16 a 20 h els dissabtes i diumenges

Redacció
13 d'abril del 2021
L'escola Marià Galí és un dels cinc centres que formen part del projecte
L'escola Marià Galí és un dels cinc centres que formen part del projecte | GSV
Terrassa celebra un cop més el projecte Patis Oberts, amb què cinc escoles públiques de la ciutat obren els seus recintes fora d'horari lectiu per convertir-se en espais públics per a famílies i infants. Segons el centre, estarà disponible tot el pati o una part, però en tots els casos la zona disponible inclou una pista esportiva i un lavabo. L'aforament màxim, per la Covid-19, és de 30 persones.

Així, els patis de les escoles Lanaspa, Montserrat, Roc Alabern, Marià Galí i Font de l'Alba obren fins al 27 de juny, i de l'1 de setembre al 24 d'octubre, de dilluns de divendres de 18, i els caps de setmana de 16 a 20 h. Els centres van obrir per Setmana Santa, i entre tots van sumar una mitja de 137 visitants per dia. l'Ajuntament preveu que aquestes xifres s'incrementin en les pròximes setmanes, sobretot als centres que fins ara han tingut una menor afluència de públic.

El projecte Patis Oberts va aterrar a Terrassa des del 2018, encara que l'Esco la Roc Alabern ja va començar a posar el seu pati a disposició de la ciutadania el 2011, en el marc del Pla de Barris de la Maurina. Aquella iniciativa va tenir molt bona acollida i va ser la inspiració per a l'actual projecte de Patis Oberts a tota la ciutat.

Fonts municipals apunten que l'objectiu del projecte és obrir els patis de diferents escoles repartides pel territori a les tardes, fora de l'horari escolar, durant els mesos en què el dia s'allarga més i els infants i joves poden passar més estones a l'aire lliure amb comoditat. D'aquesta manera la ciutat guanya nous espais de trobada i lleure alternatiu, segur i de proximitat.

Els espais els gestionen entitats o empreses especialitzades que s'encarreguen de dinamitzar-los amb activitats, a més d'obrir i tancar a les hores previstes. Les activitats s'acordaran amb les direccions dels centres i el Servei d'Educació. Segons la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, això "afavoreix el desenvolupament d'activitats que es puguin vincular al projecte educatiu de cada centre i als interessos de les famílies, donant valor a l'educació en el lleure, arrelant-la i vinculant-la al centre educatiu".