Cultura

Els Bastoners de Terrassa presenten una exposició fotogràfica per celebrar els 40 anys de la colla

Sota el nom de "TERRA! 40 anys a cop de bastó i més", la colla bastonera fa un repàs per alguns dels moments més destacats de la seva història

La colla bastonera celebra que porta ballant des de 1981. | Joaquim Albalate
per La Torre del Palau, Terrassa | 12 d'abril de 2021 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En commemoració del 40è aniversari de la recuperació dels Bastoners de Terrassa, una entitat sense ànim de lucre, la colla ha previst un seguit d'activitats extres. Entre aquestes destaca una exposició fotogràfica que es pot veure fins al 29 d'abril, de dimarts a diumenge de 18 h a 20 h a la sala Salvador Alavedra dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals.

L'exposició TERRA! recull la història, les anècdotes i les vivències de la colla en l'intent d'acostar a les famílies de la ciutat el món bastoner. L'exhibició mostra les primeres referències del ball de bastons al municipi, seguit de quatre plafons dedicats a les quatre dècades que la colla porta ballant des de 1981. A continuació, es poden observar fotografies dels assajos, les colles infantils i equips de monitoratge, les places i les connexions amb altres entitats del món cultural. Per acabar, es mostren imatges de les activitats que realitza la colla internament. 


De cara al setembre, es farà una itinerància per tots els districtes de la ciutat. Les escoles d'infantil i primària podran disposar de diverses maletes pedagògiques amb propostes didàctiques, jocs i material per gaudir del ball de bastons a l'aula. 

 

Participació