coronavirus

Estudiants i personal de l'EUIT de Terrassa, cridats al cribratge massiu per detectar asimptomàtics

A partir d'aquest dimecres també es fan a la UPC

per Anna Mira , Terrassa , 12 d'abril de 2021 a les 13:50 |
Cribratge massiu a l'EUIT. | Anna Mira
Crida a testar-se. Aquesta és la voluntat que el Departament de Salut ha transmès el primer dia de cribratges massius a les universitats de Terrassa. Un matí de poca afluència de gent que preveuen que s'animi de cara a la tarda i demà dimarts. La directora del CAP Sant Llàtzer, Soraya Mota, ha explicat que esperen que passin entre 350 i 600 persones.

A l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, es preveu que hi puguin passar unes 300 persones, ja que en queden exclosos els que ja han estat vacunats o han passat la Covid-19. En aquest sentit Mota ha explicat que molts dels estudiants de tercer i quart curs, ja han rebut la primera dosi perquè treballen o fan pràctiques. Es farà a l'Aula 8, de 9 h a 13 h i de 15 h a 17 h.


Totes les persones que acudeixin al centre, se sotmetran a una prova PCR per automostra per detectar casos asimptomàtics i de manera voluntària, ha expressat Mota, se'ls ofereix una prova de test serològic ràpid per detectar si s'ha passat la malaltia. Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l'app.
 

A partir de dimecres, el cribratge a l'UPC

Serà a partir del dimecres 14 al 16 d'abril quan també es farà un cribratge al Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa. Les proves es faran a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), a l'edifici TR5, al carrer de Colom, 11.

L'horari serà el dimecres 14, de 9 h a 14 h; el dijous 15, de 9 h a 14 h i de 15 h a 17 h; i el divendres 16, de 9 h a 14 h. En aquest centre, la comunitat universitària serà convocada amb cita prèvia.
 

Cribratge massiu a l'EUIT. Foto: Anna Mira


Tots dos cribratges són voluntaris i s'adrecen a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de Covid-19 no podran participar-hi i se'ls dirigirà al seu centre d'atenció primària.

Aquests dies també s'està fent a la UAB on s'allargaran fins al 15 d'abril. Allà es fan de les 9.30 h fins a les 19 h a la plaça Cívica i a altres punts de la universitat. També es faran al vestíbul de l'Edifici C Ciències/Biociències (8 i 9 d'abril), a la Facultat de Lletres (12 i 13 d'abril), a l'Escola d'Enginyeria (14 d'abril) i a la Facultat de Medicina (15 d'abril).


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació