ACTUALITZACIÓ DE DADES

Baixa lleugerament la xifra d'ingressats als hospitals de Terrassa després de Setmana Santa

També puja amb força la positivitat, però cauen el risc de rebrot i la velocitat de contagi

per Sergi Baixas , Terrassa, 9 d'abril de 2021 a les 16:00 |
Sanitària portant material a una companya en una UCI de l'Hospital del Mar amb pacients covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus | ACN
Cinc dies després de l'augment d'ingressats de Covid-19 per Setmana Santa, les xifres mostren una tímida caiguda. Actualment, els hospitals de Terrassa atenen 98 pacients, nou menys que fa dos dies, i torna a situar-se per sota de 100 per segona vegada des del mes d'octubre passat. D'aquests, 16 es troben a l'UCI, un menys que aquest dimecres. En els últims mesos el pic d'ingressats va arribar fins als 229 casos, 22 dels quals a l'UCI. 

A l'Hospital de Terrassa hi ha 29 persones ingressades a planta i deu a l'UCI. A banda, quatre persones són ateses a domicili. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 43 persones a planta, sis a l'UCI, cinc a la Unitat de Semicrítics i un més es troba en hospitalització a domicili.


Pel que fa als nous contagis, en l'última setmana se n'han detectat 204, xifra per sota dels 234 de la setmana anterior. Amb aquestes xifres, la ciutat arriba als 17.222 casos confirmats des de l'inici de la pandèmia (112 casos més en només 48 hores). El risc de rebrot registra una important baixada i cau fins als 167 punts, 125 menys que una setmana enrere. L'actual és una dada alta (s'hi considera a partir dels 100 punts) però es troba molt per sota del pic de 690 d'aquest 2021.

La velocitat de contagi també cau fins al 0,76 punts, molt per sota del 1,22 d'una setmana ençà. Fa 12 dies, l'indicador se situava per sobre de l'1 per primer cop en tres setmanes. El pic del 2021 se situa en 1,45 punts. 


Consulta aquí el recompte de fa una setmana i compara'l amb les dades actuals.
 

 

Participació