Societat

Terrassa posa en marxa una línia d'ajudes per a infants amb vulnerabilitat econòmica

La detecció d'aquestes situacions de risc es farà mitjançant els centres culturals i esportius de la ciutat

per La Torre del Palau, Terrassa | 10 d'abril de 2021 a les 10:00 |
L'objectiu de les ajudes és afavorir la inclusió social d'infants i joves. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ha enviat aquest dijous 8 d'abril una carta adreçada a 307 entitats culturals i  61 entitats esportives de la ciutat per tal que puguin detectar possibles situacions de vulnerabilitat econòmica entre els infants i adolescents que participen en aquest tipus d'activitats. 

L'objectiu d'aquesta acció, fruit del treball entre els Serveis Socials i els Serveis d'Esports i Cultura de la ciutat, és fomentar la igualtat d'oportunitats al municipi. El tinent d'alcalde de Drets Socials, Noel Duque, ha afirmat que "la lluita contra l’exclusió social i la pobresa ha estat una de les línies estratègiques de l'Ajuntament, i és per això que les regidories de Cultura,

Esports i Serveis Socials creiem que ningú ha de quedar fora de cap activitat per motius econòmics". 

La iniciativa forma part del nou Reglament municipal de prestacions socials de caràcter econòmic aprovat el passat mes de març pel Ple municipal. Així, els Serveis Socials estudiaran cada situació familiar i valoraran una prestació econòmica perquè els infants puguin seguir gaudint d'aquests espais. 

 

Participació