urbanisme

S’inicien les obres de reforma de la Masia els Bellots

L'espai acollirà el Centre de Serveis de Proximitat als Polígons d’Activitat Econòmica

per La Torre del Palau, 12 d'abril de 2021 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat les obres de la primera fase de reforma de la Masia els Bellots que es preveu que s’allarguin durant vuit mesos. En el decurs d’aquest temps, s’executarà la fase 1 del projecte per a l'adequació i adaptació de la masia, que contempla reformar la planta baixa per donar-li un ús de servei administratiu, amb la creació del Centre de Serveis de Proximitat als Polígons d’Activitat Econòmica (CSP-PAE).

A més, s’actualitzaran les instal·lacions i es faran treballs en l’envolvent i les cobertes de l’edifici. L’objectiu d’aquesta primera actuació és poder posar en funcionament la planta baixa. La rehabilitació de la Masia forma part del programa de modernització dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAES) de Terrassa, subvencionat per la Diputació de Barcelona amb un milió i mig d’euros.


Aquest programa també contempla actuacions en àmbits com la seguretat en els accessos als Polígons, millores en la sostenibilitat amb la instal·lació de diferents punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o treballs per millorar la senyalització horitzontal i viària dels polígons.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, considera que: “La reforma de la Masia Els Bellots, que ara s’inicia és part fonamental del programa de modernització dels Polígons d’Activitat Econòmica de Terrassa". "És senyal de la voluntat municipal d’apostar decididament per la promoció i la reactivació econòmica i per les activitats productives que engloben els polígons de la ciutat, que han de ser claus claus per a la recuperació de l’ocupació i la generació de llocs de treball de qualitat”.


Amb aquesta reforma, es vol adaptar la Masia els Bellots per tal de dotar-la d’un ús administratiu, tot i que també es mantindrà una zona de restaurant. Una de les intervencions a realitzar consisteix a separar la zona de restauració (que s’ubica únicament en una part de la planta baixa) amb la zona d’ús administratiu, que disposaran d’accessos totalment independents.

Paral·lelament, es procedirà a la millora de l’accessibilitat de l’edifici i s’enderrocarà l’escala existent per fer-ne una de nova. L’ascensor actual se substituirà per un d’adaptat que permeti la lliure mobilitat, sense limitacions, per l’edifici. També s’instal·laran banys adaptats a cada una de les plantes.


La Masia els Bellots és un edifici del segle XVI d’estil gòtic tardà que està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. De planta rectangular, consta originalment de planta baixa, pis i graner, als quals es va afegir fa uns anys una zona annexa per ampliar la superfície del restaurant que hi havia, amb una superfície aproximada de 1.400m2

 

Participació