Habitatge

La PAH Terrassa es tanca a l'Ajuntament per reclamar una reunió urgent a Ballart

Denuncien la "continuada negativa" de l'alcalde a reunir-se amb l'entitat

per La torre del Palau, Terrassa | 8 d'abril de 2021 a les 11:35 |
Membres de la PAH Terrassa durant l'acció d'aquest dijous. | PAH Terrassa
Una vintena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat aquest dijous al matí el vestíbul de l'Ajuntament de Terrassa en forma de protesta. Així, l'entitat vol pressionar per reunir-se amb l'alcalde, Jordi Ballart, ja que diuen, aquest no ha volgut reunir-se amb ells durant els gairebé dos anys del mandat actual. 

Tal com ha pogut saber LaTorre, membres del govern municipal s'han personat a l'estança per conversar amb els manifestants minuts després de la seva arribada i s'han compromès a aconseguir una reunió amb Ballart pels pròximes dies.


Segons la PAH, en un any i mig el batlle s'ha excusat de dues reunions en què havia de parlar de desnonaments i l'emergència de l'habitatge a Terrassa. El primer cop hauria estat a finals del 2019, quan hi havia convocada una trobada amb membres del nou govern municipal. Un dia abans l'alcalde se n'hauria excusat per motius personals, però la reunió es va celebrar amb els tinents d'alcalde Isaac Albert, i amb els mateixos Lluïsa Melgares i Noel Duque, i Carles Caballero.

La gota que ha fet vessar el got, segons la plataforma, s'ha produït recentment: aquest dimecres 7 d'abril hi havia una reunió amb l'alcalde i membres del govern municipal, per veure si s'havia avançat en 10 propostes que es van aportar ara fa un any i mig. Però Ballart se n'hauria excusat, tot i que la PAH recorda que "la seva presència estava confirmada per correu des de feia dos mesos". La trobada, finalment, no es va celebrar.

 
La plataforma considera que "malgrat que l'alcalde es reuneix amb unes 50 entitats, personalitats i empreses" al mes, la negativa és una "falta de respecte a la lluita contra els desnonaments i a les persones desnonades". En aquest sentit, critiquen que "no es va justificar cap motiu, ni alternativa". Per això, apunten a una "continuada negativa" per part e Ballart tot i que al 2020 "s'han executat a Terrassa 233 desnonaments".

Les 10 propostes eren les anomenades "Les 10 de la PAH Terrassa", un seguit de mesures que l'entitat demana aplicar al govern municipal, com derogar els tres anys de padró per entrar a la Taula d'Emergència, un pla de xoc per comptar amb un 20% d'habitatge social, crear una unitat especialitzada a detenir desnonaments, aturar la "bombolla" que viu el lloguer, impedir el talla de subministraments o reactivar les multes a pisos buits o mal conservats, entre d'altres.

 

 

Participació